HİDROJEN GAZI YOĞUNLUĞUNU DÜŞÜRMEK.....

Arkadaşlar,SİLİKAGEL veya SİLİKAJEL olarak adlandırılan nem tutucu mavi boncuklardan yaklaşık 15 kg. hacimli ,giriş ve çıkışında ventillerimiz olan H2 kurutucumuz var.Zaman zaman mavi boncuklar pembeleşmeye başladığında (gözetleme camından takip ediyoruz)giriş ve çıkış ventillerini kapatıyoruz.Tahliye vanasını açıp içerdeki H2 yi boşaltıyoruz,önce havalandırma vanasını 1-2 dk. çalıştırıp ardından silikajelleri kurutmak için ısıtıcıyı devreye alıyoruz. Yaklaşık 4 saatlik çalışmadan sonra tabii soğumaya bırakıyoruz.2 saat sonra işletme pozisyonuna alıyoruz.2kg. basıncla girip çıkan ve nemini silikajelin üstüne bırakan H2 genaratöre daha kuru bir şekilde gidiyor.Tüm bunlara rağmen yoğunluğu dahada düşürecek daha modern bir cihaz kullanan arkadaşlar varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.Elimizdeki teknoloji 1970 lerin ürünü,biryerlerde mutlaka daha iyisi vardır,öyle değilmi arkadaşlar...:)
sn.Meraklı elektrikçi,
http://www.hatgrup.com/surekli_hidrojen.pdf
http://www.protononsite.com/products/power-plants/hogen-s-series-hydrogen-generation-system.html,
Makaleden çıkan üç önemli sonuç;
1-Hidrojen safiyeti doğrudan jeneratörün çalışma verimini etkiler.(Safiyet oranı %74 ün altına düştüğünde patlayıcı ortam meydana getirmesi çok önemli,dikkat ve takip edilmesi gereken bir konu)​
2-Hidrojenin içerdigi nem miktarı jeneratör sargılarının ömrünü etkiler.(Çiylenme noktasının0°C’nin altında tutulması önemli)
3-Jeneratör kabinindeki hidrojen gazı basıncının kararlı olması gerekiyor.(jeneratörün maksimum kapasitesini etkilemesi açısından önem arzediyor)

bu adreslere de bir bakınız.Umarım yararlı olur.
kolay gelsin
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sn.ttkatim,ilginiz için teşekkürler vermiş olduğunuz adreslerde H2 üretim sistemleri ile alakalı cihazlardan bahsediliyor.Yeni bir santral için uygulanabilecek bir sistem,fakat bizde zaten üretim sistemi var,fakat çalışma şartları ve diğer etkenlerden H2 yoğunluğu sadece bir grupta bozuluyor,yoğunluğu üzerine alacak örneğin yağ filtresi,hava filtresi vs. gibi tesisata seri bağlayabileceğimiz,temizlenmesi veya değişmesi gerektiğinde yenisini takabileceğimiz bir cihaz arıyorum.Bu konuda klimacı arkadaşlar veya gazlı sistemler ile çalışan arkadaşların da değerli fikirlerini bekliyorum,hepinize hayırlı işler dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst