Grbl controller ve sending port failed hatası

0M42

Katılımcı Üye
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
571
Puanları
56
Arkadaşlar merhaba, küçük ebatlı step motorlu hobi işler için kullanılmak üzere arduino kontrollü bir cnc im var. Cihazı grbl controller programı ile kullanıyorum fakat çok sık "sending to port failed" hatası alıyorum. Çizim yapmaya başlıyor bir süre sonra cihaz duruyor ve bu hatayı veriyor.

Bazen programla cihaz arası bağlantı kurmaya çalışırken de oluyor.

Kablo değiştirdim düzelmedi daha önce böyle bir sorunu tecrübe eden oldumu? Bu sorunun üstesinden nasıl gelebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.
IMG_20200408_160313.jpg


Ayrıca sürücülerin yanındaki (soğutucunun sağında) minik potans ne işe yarıyor?

Not: Fotoyu telefondan eklediğim için çözünürlüğü düşüremedim kota sorunu olanlar dikkat.
 
Son düzenleme:
kablo mesafesini kısaltmayı denedinizmi. aradaki haberleşme türü nedir.
 
Kablo mesafesi ve ortamdaki gürültü oranı bu tarz hatalar oluşturabilir. Protokolüm baud rate’i yüksekse 9600 yapıp deneyebilirsin. Şahsen tavsiyem sd kart ile işlem yaptırman. Sürücüdeki pot akım ayarı için kullanılıyor.
 
Kesmez hocam usb üzerinden haberleşme sağlıyorum kabloyu kısaltmayı denemedim fakat aynı uzunlukta başka bir kablo ile denedim.

Şöyle bir durum var bu mini cnc büyük bir cnc freze ve tel erezyon olan bir odada duruyor makinalar birbirlerine yakın sayılır. Bunlardan etkilenme durumu olabilir o zaman? Bu akşam cnc yi eve getirdim ve böyle bir sorunla karşılaşmadım.

vcv usta pot için daha detaylı bilgi istiyorum sizden akım ayarı derken neye göre ne durumlarda arttırmak yada azaltmak gerekiyor? Biraz daha detaylandırırsanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim bu arada.
 
Bu tarz cihazlar gürültü olayına maruz kaldığı zaman malesef bahsettiğiniz gibi problemler meydana geliyor.Filtre ve Faraday kafesi ile absorbe edebilirsin. Akım ayarı diye bahsettiğim pot ile oynayarak step motorun torku ile oynuyosun. Bir nevi sınırlandırıyorsun.Bununla ilgili internetten detaylı bilgi bulabilirsin. Çok uzun zaman oldu tam hatırlamıyorum. Pot’un metal kısmı ile bir pin arasında ohm ölçülüyordu standart değeri de vardı.Dediğim gibi tam hatırlamıyorum ama kaynak bol internette
 

Forum istatistikleri

Konular
128,177
Mesajlar
915,643
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst