Gerilim Seviyesi Farklı İki Tesisin Aynı Trafodan Beslenmes hk.

elekta

Üye
Katılım
10 Ağu 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
32
Merhabalar,

Bir Üretim ve bir tüketim tesisi 2000kVA gücünde 34.5/0.69kV dönüştürme oranına sahip trafodan beslenecekler.Problem şu ki üretim tesisi çıkışı 400V seviyesinde.Üretim tesisinin gerilim seviyesini 0.69/0.4kV luk bir trafo ile yükseltip söz konusu 2000kva trafoya gücümüzü verebileceğimi düşündüm.
Araştırdığıma göre (panosu bir abimize danıştım,trafocularla görüştüm.) yeni üretim trafosu çıkışının ve mevcut tüketim çıkışının bir senkronizasyon panosuna girmesi ve burada frekans senkronizasyonu yapılması gerekiyor diye öğrendim.Bu konuda herhangi bir tecrübesi olan veyahut bana yol gösterebilecek ustadlardan yol göstermelerini rica ediyorum.
Hayırlı ramazanlar,İyi Çalışmalar:)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Her iki trafodaki demir / bakır kayıplarının 3-5
yıllık maliyeti ! ,2000kva lık yeni bir trafo alır.
Boşa jimnastik yerine,34,5 / 0,4 kv luk yeni bir trafo almak daha akıllıca olur.
 
Başımla beraber yenisini koyalım da 2000kva zaten mevcut orda tüketim projesi ona göre yapılmış ona göre kurmuşlar,asıl problem o.Yeni bir hücre koyup ayrı trafoya cıkıs alıp 34.5kVda birleştirme niyetindeyim suan .Düzgün ifade etmişimdir umarım.
 
Tek hat şeması vermeniz mümkünmü ?
 
Sn.elekta yazılarınızdan bende bir şey anlayamadım.Şema vermeniz çok yerinde olacaktır.Üretim dediğiniz bir elektrik üretimi ise bahsettiğiniz trafolara gelmeden önce frekansı ve gerilimi regüler bir durumda olması gerekmezmi? Elektrik üretiyorsanız ve Şebeke ile senkron olarak bağlanacaksanız elbette senkronizasyon panosuna ihtiyaç var.Trafolar sorun değil her türlü olur.Tabii şema verirseniz trafoların bağlantı grubu veya başka dikkat edilmesi gereken bir şeyler varmı bakarız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,218
Kullanıcılar
449,836
Son üye
oguzhankonak

Yeni konular

Geri
Üst