galvaniz şerit demir bağlantı aparatı sorusu.

eumer

Üye
Katılım
29 Ara 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
herkese merhabalar.

arkadaşlar temel topraklamada inşaat demiri ile galvaniz lamayı tutturma aparatı üzerine zift kullanmamız gerekir mi? aparatın resmi ektedir. ve ek aparatlar ile yapılan tüm tutturmalarda zift kullanmamız sağlıklı olurmu? yoksa sadece kaynak yerlerini ziftlemek yeterli midir?

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
yönetmelikte ziftlenmesi hakkında her hangi birşey yazmaz.
 
Mantıksal olarak düşünürsek bu bağlantı beton içinde kalacaksa ve zamanla çok aşırı bir yüke maruz kalacaksa bu ekyerini iletken bir malzemeyle izole etmen (aliminyum,kurşun) doğru olur. Şayet toprak veya dolgu içerisinde kalacaksa ve ortam iletkenliği yüksekse yalıtıma gerek yokdur.
 
kaynak yerlerine neden koyuyorsun biraz açıklık getirebilirmisin, yönetmeliklerde zift ile ilgili bir şey hatırlamıyorum. bilgi olan bir arkadaş var mı?
 
Demir filiz-galvaniz şerit bağlantısı beton içindedir beton dışında olması mümkün olamaz (zaten demir filiz dış ortamda olmaz oksidasyona uğrar) dış ortama çıkan galvaniz şeritlerdir. Zift uygulaması topraklama elektrotunun klemense irtibatlandığı noktaya uygulanır oda toprak altında olduğundan ve ekyeri olduğundan koruma(izole) amaçlı uygulamadır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,738
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst