Güvenlik kamerası iki iç mekan iki diş mekan

Vurucutim.

Üye
Sa ustalar nasılsınız?
Ustalar bir kaç sorum olcak cevaplar misiniz
DVR cihazını nereye saklamak doğru olur.
Trafoyu nereye saklamak doğru olur.
Amper degerlerini nasıl seçmeliyim 4 tane kamera kurulumu yapılacak olsa kamera 30 metre olursa kaç amper yeter.
1 amper 1 kamera diye biliyorum.
Yüzde 25 te guvenlik için bırakılıyor 12 volt 5 amper yeter mi?

Sa ustalar nasılsınız?
Amper degerlerini nasıl seçmeliyim 4 tane kamera kurulumu yapılacak olsa kamera 30 metre olursa kaç amper yeter.
5 Kameralı gece görüşlü bir hddli cihazım 3-4 amperi geçmiyordu yanlış hatırlamıyorsam, 12v 5 amper 99% çalıştırır, lakin çok iyimser bir rakam olur, 12v 10 amper civarı alırsan ısınma olmaz ve uzun ömürlü bir tercih olur, yalnız piyasa malının bir tık iyisini tavsiye ederim, kaliteli olsun çünkü sürekli fişte takılı kalacak.

DVR'ı nereye saklayacağına evde keşif yapmadan kimse bir şey diyemez, lakin sizin bile zor ulaşabileceğiniz bir yerde olması iyi olur. Monitörün altına yanına koymak saçmalık olur.

IP kamera ise DVR ve güç kaynağı bir tık uzak olabilir, analog ise zaten yan yana durması lazım kameraya güç girişi de olacağı için.

Göz önünde olmaması lazım, adaptör dvr gizli kalmalı, izleme yapmayacaksanız monitörü takmanıza gerek yok telefondan bakılabiliyor. Monitörü gören DVR ı da bulabilir. İzleme yapıcaksanız uzun hdmi veya vga ile kabloyu gizleyerek dvr'a bağlasanız daha güvenli olur.

Sa ustalar nasılsınız?
ah güzel insan, yine farkında olmadan geniş yelpazeli bir soru sordun. hani teknik kısmını üst postta aldın ama yer konusu biraz sıkıntı. kameralar nereyi görecek (ev, iş yeri, depo, çiftlik vb) ve senin mi? yoksa müşterinin mi? senin ise en sote yere, istemediğin kişiler ulaşamasın. müşterinin ise tercih onun olacaktır. uygun yeri ortak paydada belirlersiniz. bir de güvenliğin ne kadar önemli olduğu önemli. içeri olumsuz girecek olan değerli olanlar filan.

ah güzel insan, yine farkında olmadan geniş yelpazeli bir soru sordun. hani teknik kısmını üst postta aldın ama yer konusu biraz sıkıntı. kameralar nereyi görecek (ev, iş yeri, depo, çiftlik vb) ve senin mi? yoksa müşterinin mi? senin ise en sote yere, istemediğin kişiler ulaşamasın. müşterinin ise tercih onun olacaktır. uygun yeri ortak paydada belirlersiniz. bir de güvenliğin ne kadar önemli olduğu önemli. içeri olumsuz girecek olan değerli olanlar filan.
Ustam,Akrabanin iş yerine takılacak.
Takacak kiside akrabam o bu işleri bilir.
Bende yardım etmeye giderim konuya yabancı kalmayayim diye sordum.Tum cevaplarınız için çok teşekkürler ustalarım

Ayrıca kayıt cihazını sabotajlara karşı en gizli yere koysanız da, cihazın/hdd'nin arızası vesair durumlar için de bulut/FTP veya e-posta yoluyla en azından hareket tespitinde görüntüleri internet üzerinde saklarsanız faydalı olacaktır!

Ustam,Akrabanin iş yerine takılacak.
Takacak kiside akrabam o bu işleri bilir.
Bende yardım etmeye giderim konuya yabancı kalmayayim diye sordum.Tum cevaplarınız için çok teşekkürler ustalarım
böyle durumlarda izleyici olmak en iyisidir. sadece iyi çıraklık yap ve nasıl yapılıyor öğren. bilmediğin her şeyi sor. sonuçta akrabandır sana bilgi verir.

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri