Güneş panelini ihtiyaca göre akım ve gerilim sağlayacak şekilde nasıl tasarlayabilirim?

morinel

Üye
Katılım
2 Ağu 2010
Mesajlar
184
Puanları
1
Yaş
43
Diyelim ki elimde çok sayıda güneş paneli var. Ben bu güneş panelleri ile istediğim zaman 5volt istediğim zaman 100voltu görmek istiyorum. Bunun için nasıl bir seri-paralel bağlantı yapmam gerekiyor MEKANİK OLARAK? Yani ucuca ekleyince gerilim artıyor tamam ama ben bu ucuca eklemeyi tam otomatik olsun istiyorum. Bunun sistemi mekaniksel olarak nasıl kurulabilir?
 
Pc pwr sup gibi veya lab. pwr sup birden fazla ihtiyaç duyduğun voltajlara ön panelde yuva aç ya da seçici anahtar kullan aslında basit neresinde takıldın? Birini 5v ihtiyacın için kullanırken diğerleri boşta bekler (paralel) 100v hep var olacak.
 
Bu yapıyı otomatik ve hızlı bir şekilde oluşturmasını istersek bu öneriniz yeterli olacak mı? Mesela kaç dakika sonra sistem ilgili gerilim veya akım değerine gelecek?
 
Bu verdiklerinle zor, daha fazla detay lazım, akü olacak mı, teknik özellikleri panel sayısı, vb. aklıma gelmeyen sürüyle sorular. Normalde sistemi kurduğunu kabul edersek 100v aldığını biliyorsak 5 v da saniyede alınır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…