güneş paneli kurulumu verim alınamama

murattikir

Üye
Katılım
14 Kas 2018
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba

resimdeki gibi projemiz var. aküde verim alamamaktayiz.

resimdeki mevcut akülerle güneşli günde 09:00-17:00 evin içinde kullanabildigimiz enerji tüketen neler olur ve kaç saat ihtiyacımızı karşılar

resimdeki mevcut akülerle özellikle akşam 18:00-02:00 içersinde evin içinde kullanabildigimiz enerji tüketen neler olur ve kaç saat ihtiyacımızı karşılar.

bu paneller gündüz aküleri tam dolduramamaktadir. yanlış bir şey mi yapıyorum. 65 ah akü tam doldurmasi için bu panellerle kaç saat dolum gerçekleşir ?

şu aralar akü takviyesi piyasanin ve maddi durumlardan dolayı ilerki sürece alındı. yardımcı olabilirmsiniz. teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • panel.jpg
    panel.jpg
    97.1 KB · Görüntüleme: 80
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
dogru degil dediniz ama ne gibi sorun yaşarım. eldeki imkanlardan dolayı bu şekilde yapmak zorunda kaldım. sonucta 24 volt yapmaktadir. sadece ondan dolayımı verim alamıyorum.
 
Aküleriniz,muhtemelen , yüksek şarj nedeniyle bozulmuş olmalı.
 
yüksek şarj dediginiz nerden anlıyoruz . ne yapmam lazım. volt mu düşüreyim . şarj kontroller 24 volt mi çeksem düzelir mi ?
 
Elinizdeki malzemeye göre,panellerden 3 tanesini devre dışı yapmanız gerekir.Tabi aküler hasarlanmamışsa.
 
solar sarj kontrol cihazi akülere uygun amperde göndermiyor mu. elimizdeki akülere göre panel cok mu fazla. gündüzleri matkap, avuç taşlama ve yüksek watt çeken ürünler kullanıyoruz. 275 watt panel için kaç akünün ihtiyacını giderir.
 
Aküleriniz asgari 400 Ah lik olmalı 4 panel için.65 Ah için tek panel normaldir.
 
1 panelden solar şarj kontrol cihazına kaç amper gelir. bunu şarj kontrol cihazi ile düşeremezmiyiz?

şarj kontrol cihazi yaptıgı görev nedir o zaman. amperi düşürmüyorsa. sadece volt mü ayarlıyor.

ben panelin sayısını düşürürsem el aletlerini kullanabilme ihtimalin var mi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst