Güneş enerjisi sulama sistemi

Katılım
14 Tem 2015
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
31
Kolay gelsin arkadaşlar
Bir yakınımızın üzüm bağları var ve 40 kVA lık bir sondaj pompasını güneş enerjisi ile çalıştırmak istiyor. Elektrik var ancak karlı olduğunu düşünüyor. Bu konuyla ilgili bir kaç sorum olacaktı
1) Bu konularda hibe veriliyormu ? Veriliyorsa karlı cıkma dururmumuz varmı. Tarım il Müdürlüğü'nü aradım ve bana yarısına kadar hibe verilebileceğini söyledi.
2) Hibe almamız için bi şirketle anlaşmalımıyz . tesisatını ben yapabilirmiyim yoksa bir şirket yapma zorunluluğu var mı ? ( Elektrik mühendisiyim )
3) Bu işi yeni mezun biri yönetebilirmi çok zor olmasa gerek böyle deneyim kazanılıyor ne yazık ki şimdi şirketler rakip şirket çıkmaması bakımından iş öğretmiyorlar !
4) Fizibilite konusunda yardımcı olabilecek meslektaşlarım var mı bu işi yapan abilerimle telefonlada görüşebilirm ve bunu çok isterim .
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Tarım bakanlığı %50 hibe veriyor. Ancak verirken ananın nikahını istiyor. Yok efendim paneller alman malı olacak, yapan kişi sertifikalı olacak, parayı peşin ödeyeceksin sonra bakanlık %50'sini ödeyecek (ne zaman öderse artık). Şekerbankası bu tip durumlarda 5 seneye kadar faizsiz kredi veriyor. Ancak onlarda anlaştığı kurumlar kurarsa veriyor. Bu kurumlar 10 000 TL 'ye kuracaksenız 60-70 000 TL istiyor.
 
Fizibilite konusunda 40kva demişsiniz. Pompa gücü kaç watt olduğunu hesaplamanız lazım. Kalkış gücü pompa üzerinde ya da datasheet'inde yazar. 40kva yazıyorsa güç faktörü ile kw'a çevirmelisiniz. 30 kW 'lık sistem için 250 watt'dan 120 panel yapar. Çin'den getirtmeniz ya da almanız sizin için ucuz olur.Kalitede sorun çıkmaz.Şu an Çinden getirirsen watt başı 0,59 USD'ye kapına gelir (gümrük hariç). Watt başı 0,47 USD'ye araziye herşey dahil monte ettirirsin.Geriye inverter kaldı. İnverter oldukça kolay bozulur. O yüzden alman malı alırsan tamirinde sorun çıkmaz. 30kw sistem için ise yaklaşık 40000 USD'dir. Eğer konu hakkında daha fazla soru sormak istersen yardımcı olabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,896
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst