Güç Kaynaklarında DC-OK Sinyali

John Reese

Üye
Katılım
1 Şub 2023
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba arkadaşlar, elimde 240 Wattlık bir güç kaynağı var. Bu güç kaynağında DC-OK sinyali özelliği bulunmakta. Devre çıkışı çalıştığında güç kaynağındaki röle tetiklerniyor ve DC-OK adlı iki pin birbirine kısa devre oluyor. Aynı zamanda led yanıyor. Bu devrenin amacı nedir? Neden ihtiyaç duyuyoruz araştırdığımda güç kaynaklarını paralel baülamayla ilgisi olabileceğini gördük. Nasıl benzer bir yapı kurabilirim?
Yanıtınız için teşekkürler.
 
bizim panolarda 24v olup olmadığını kontrol etmek için kullanıyoruz ,güç kaynağı arızalandığı zaman veya pano enerjisinde problem olursa kontak çekmiyor bizde plcnin ilk dijital girişine bu kontakları giriyoruz sahada 24v yoksa arıza geliyor.
 
güç kaynağının doğru çalıştığını gösterir. güç kaynağı marka ve modeline göre değişmekte olup genelinde kısa devre ve aşırı akım koruması vardır. 24v tarafında kısa devre olduğunda veya 10 amperin üzerinde akım çekilirse güç kaynağı sistemi korumaya alır ve 24v kesilir. Bu durumun bildirimini almak için kullanılır kontaklar. üzerindeki led'de kırmızıya dönebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst