Görseldeki Şemayı Breadboard üzerine kurarken nereden Hata Yapıyorum

Atilla536

Üye
Katılım
14 May 2023
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
21
Herkese merhaba. Elimde bir sinyal jeneratörü devresi var. Bu devreyi elimde osiloskop olmadığı için Tinkercad adlı program üzerinden kurdum. Lakin devreden sonuç elde edemedim. Gözümden kaçan bir şey olup olmadığına bakabilir misiniz?
WhatsApp Görsel 2024-05-18 saat 11.09.24_403926f7.jpg

1716119507337.png
Beslemeyi 12V ile yapıyorum. Soldaki 2 kondansatör 1uF, sağdaki kondansatör ise 100nF olacak.

Bu da Tinkercad bağlantısı;
https://www.tinkercad.com/things/bnPtHPGqKiK-spectacular-jaiks-gaaris
 
Simülasyonda C1 kondansatörü yanliş bağlanmış, 741 in 2nolu pinine bağlanacak

1. Önce sıra ile gidin Kare dalga çıkışına bakın, orada sinyal yoksa ilerlemeyin.

2.. C1=1uF, ve R1=100K olduğunda çalışma frekansı 5Hz civarında olabilir

3. Osilaskop'taki "Time Base" ayarını ona göre yapın.
"
 
Son düzenleme:
Simülasyonda C1 kondansatörü yanliş bağlanmış, 741 in 2nolu pinine bağlanacak

1. Önce sıra ile gidin Kare dalga çıkışına bakın, orada sinyal yoksa ilerlemeyin.

2.. C1=1uF, ve R1=100K olduğunda çalışma frekansı 5Hz civarında olabilir

3. Osilaskop'taki "Time Base" ayarını ona göre yapın.
"
Dediğiniz her şeyi zaten yaptım. Sizce devre kurulumunda gözünüze çarpan bir hata var mı?
 
C1 i kontrol ettiniz mi?
Hocam C1 değiştirmeyi unutmuşum. C1 değiştirdim bu sefer simülasyona bir şeyler oluyor. Başta takılıyor, sonra güç kaynakları falan çalışmıyor. Sebebini anlamadım cidden.
 

Ekli dosyalar

  • 1716149691882.png
    1716149691882.png
    150.4 KB · Görüntüleme: 10
Hocam C1 değiştirmeyi unutmuşum. C1 değiştirdim bu sefer simülasyona bir şeyler oluyor. Başta takılıyor, sonra güç kaynakları falan çalışmıyor. Sebebini anlamadım cidden.
Bende simulasyona baktım, thikercad'i daha önce kullanmadım, "online simülasyon" u hangi hizlarda yapabiliyor?
Osilaskop "time base" 40 saniye ayarlanmıştı, bu süre çok, ikinci tarama için 40Sn beklemeniiz lazım.
500mSn yaptım. Sanırım simulasyon problemi var, Multisim 13 kullanıyorum, size bunu tavsiye ederim, bu kadar "tırmanmazdınız".
Bu opamplı devre standart bir uygulama, çalışmamasına imkan yok.
 
Güç kaynakları kısa devre olmuş gibi, 0V ve tanımladığınız max akım.
Hocam onu nasıl çözebilirim?
Bende simulasyona baktım, thikercad'i daha önce kullanmadım, "online simülasyon" u hangi hizlarda yapabiliyor?
Osilaskop "time base" 40 saniye ayarlanmıştı, bu süre çok, ikinci tarama için 40Sn beklemeniiz lazım.
500mSn yaptım. Sanırım simulasyon problemi var, Multisim 13 kullanıyorum, size bunu tavsiye ederim, bu kadar "tırmanmazdınız".
Bu opamplı devre standart bir uygulama, çalışmamasına imkan yok.
Hocam sizin öneriniz üzerine geçenlerde bakmıştım Multisim 13'e. Lakin deneme fırsatım olmadı ve çok vaktim yok. Devreyi gerçekte de kurmam gerekiyor zaten. O sebeple hadi hemen deneyeyim
 
Uzun süredir acelem var diyordunuz, sizin için şemayı çizdim, Multisim yüklediyseniz simülasyona bakabilirsiniz.
Kolay gelsin,

Freq_Gen_12_Screen.png
 

Ekli dosyalar

  • freq_gen_12.zip
    170.7 KB · Görüntüleme: 0
Uzun süredir acelem var diyordunuz, sizin için şemayı çizdim, Multisim yüklediyseniz simülasyona bakabilirsiniz.
Kolay gelsin,

Ekli dosyayı görüntüle 107765
Hocam hem finaller, hem konum hem de proje falan derken zamanım kısıtlı demek istemiştim. Bugün devreyi breadboard üzerinde 'geeçekte' kurduk ve çalıştı. Sanırım Tinkercad hatalı. Ben devre şemasını Proteus üzerinden halletmiştim lakin yine de vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,598
Mesajlar
918,931
Kullanıcılar
450,600
Son üye
hüsnü lafcı

Yeni konular

Geri
Üst