Frekans Konvertörü - PT100 Bağlantısı

Bu kendine yetebilen makineler tam bir canavar oluyor, keşfedilecek çok şey vardır üzerinde.:)

Saygılar....
Sorun bu durum ama , bu kadar teknolojik sistemin çok vibrasyonlu ve darbeli bir makinenin içinde çalışması çok sorun yaratıyor . Lokomotifi kullanırken bam güm arkadan başka vagonlar vuruyor , sen manevra yaparken bam güm vagonlara çarpıp onları itiyorsun , bu kadar vibrasyon ve darbe çok fazla geliyor . Tam adam ettim deyip servise veriyorum , sensörün biri bir yerden temassızlık yapıyor , öteki başka bir yerden hata veriyor , boğuş dur . Bütün sistemi lokomotifin üstüne lastik takozlu sallanabilen bir nevi amortisör sistemli bir demir kofra içine monte etmişler ama gene herşeyden nasibini alıyor :)

Ayrıca 12 V ile çalışan her devre veya sensörün bir üst gerilim kademesi ile bağlantısı esnasında araya bariyer devreleri konulması gerekiyor ki bu bariyer devreleri bile sorunun kendisi olabiliyor bazen.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar frekans konvertörü plc haberleşmesi üzerinden sürülen üç fazlı iki asenkron motorda frekans konvertörünün analog girişlerine PT 100 ler direk bağlanmış durumda . Hatta her faza ait sargılara birer PT 100 konulmuş ve bu PT100 ler motor klemensinde seri bağlanarak frekans konvertörünün analog girişlerine bağlanmış . Bu durumu anlayabildiğimi ve izah edebildiğimi söyleyemiyeceğim malesef . Bir PT 100 ün PLC yada frekans konvertörüne analog giriş olarak bağlanabilmesi mümkün mü ? Devre şemasını da yüklüyorum yorum yapabilecek arkadaşlar için .

Ekli dosyayı görüntüle 37629

İlk başta devre şemasında ki gösterime göre bunların PTC olduğunu sandım . Fakat motor kofrasını açınca özellikle PT 100 olduğu yazı ile belirtilmiş. Her faza ait 3 adet PT 100 mevcut , bunlar köprülenip frekans konvertörüne bağlanmış . İşin arıza kısmını anlatmıyorum , zira o kısım daha çetrefilli .
Merhaba burada hangisi pt100 arkadaşlar ? Devrede nerede bağlı pt100 ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,166
Mesajlar
915,612
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst