Forum Zorbalığı Üzerine

Elinde hıyari olana tuzlukla koşan meslektaşımız çok Allaha şükür. Soru sahibine eğriyi doğruyu izah etmeye çalışırken birileri de her zaman paket cevap yazmanın derdinde oluyor .
👍👍👍
 
@sami inci @paskomya @Under Ground @fgencal @bolubeyi @Ar-kur-Tek
Sayın ustalarım hepinizin dediği gibi her sorulan soruyu cevaplamak zorunda olmadığımı sizlerden öğrendim.
Araştırma soruşturma yapmadan herhangi bir çaba sarfetmeden çözüme ulaşmaya çalışan günü birlik üyelere gerçekten bende çok kızıyorum.
Cevabını aldığı halde bir teşekkür bile etmeden giden,
Karşısındakini çok afedersiniz enayi olarak gören üyelere cevap vermektense foruma bakıp biraz dolanıp çıkmak sanki daha huzur verici.
 
@Mustafa KABADAYI teşekkürü geçtik üstüne üstlük küfredenler bile var. Birde bazı tipler var soru soruyor ama cevap verebilmeniz için size gerekli bilgiyi vermekten imtina ediyor. Aslında en güzeli dediğiniz gibi yapmak. Bir süredir dediğinizi yapabilmek için kendimi zorluyorum.​
 
@Mustafa KABADAYI teşekkürü geçtik üstüne üstlük küfredenler bile var. Birde bazı tipler var soru soruyor ama cevap verebilmeniz için size gerekli bilgiyi vermekten imtina ediyor. Aslında en güzeli dediğiniz gibi yapmak. Bir süredir dediğinizi yapabilmek için kendimi zorluyorum.​
Genele yazacagimdan edit. 🙂 ama sistem maalesef birleştiriyor. Aşağıdaki mesajı genele yazılmış kabul edin lütfen.
"Kulübe hoşgeldiniz.. 😉"
 
Son düzenleme:
Merhaba

Forumun ticari kaygısı yok . Bu konuda rahat olun .

"RAPOR ET " Butonunu kullanan herkese esit yaklaşıyorum.

Bu başlık altında, Yersiz ve argo benzetme yapan üye 1 hafta banlanmistir.

Ahaliyi geren saf tilki süresiz banlanmistir.

selamlar...
 
Mesela hiyar tuzluk benzetmesini yeni uye olmus birisi yapsaydi aninda 1 haftalik ban ı yapardim . Tıpkı bu benzetmeyi yapan uyeye yaptigim gibi .
Ben bir çok kişiyi KÖTEKLEDİM. :p
Ama nedense hiç ceza almadım. (Torpil mi geçiliyor bana nedir?)

Şaka bir yana benim en çok önemsediğim mevzu, teknik açıdan ispatlanmış ve doğru sonucun tek olduğu konularda farklı sonuçlara ulaşılarak gerçeklerin saptırılma konusudur.
Bu tür şeyler kişisel olarak çok önem verdiğim şeylerdir. Çünkü gerçekliğe ulaşmanın bilimsel yöntemleri vardır ve tek yapılması gereken şey ölçüm metodları ile sonuca ulaşabilmektir.

Dedi kodu gibi olmasın ama @by lent belki tanık olmuştur. Taydın beyin forumundan bu sebeple uzaklaşmıştım. Bilimsel ispata dayalı bir mevzu farklı sonuçlara gidemez. Eğer o konu içerisinde yer alan kişiler bilimsel tartışmaya girip, ispat için gerekli test düzeneği kurup da sonuca gitmiyorsa ve sadece kendi inandığını ortaya atıyorsa tartışmanın anlamı zaten yoktur.
Ancak konu ile ilgili bilimsel bir KAVGA'ya her zaman varım. Çünkü böyle bir kavgayı seyreden izleyiciler de mutlaka bazı şeyleri öğrenebilecektir.
Üstelik o konu hakkında hiçbir eğitimi ve bilgisi olmayan üyelerce de baltalanıyorsanız o gibi forumlarda bulunmanın anlamı kalmamaktadır.
Bir Yamyam olarak bir çok forumda bulundum. Tek amacım paylaşılan bilgilerin doğruları yansıtması, okuyanların da bu bilgileri kendi olanakları ile test ederek doğru olduğunu bizzat görmeleri olmuştur.
Bu gibi konularda daha önce bir çok kez kavgalarım olmuş öyle ya da böyle doğruları karşı kişiye kendi kendisine bile ispat ettirdiğim olmuştur.
Konu hakkında fazla bilgili olmayan kişileri yönlendirerek doğru sonuca gitmelerini sağlamak kolaydır. Ancak bildiğini sanan veya yanlış bilen kişileri doğru sonuca götürmek neredeyse imkansız olabilmektedir.

Bu gibi tartışmalar Türkiye'deki hemen hemen her forumda olmaktadır. Acıdır ki yetkili birisi yanlış bilgiyi destekliyor ve tavır alıyorsa, forumlarımızın geleceği iç açıcı değildir.
Bu sebeple forum yöneticilerinin adil olması, gerekirse araştırmacı olması ve hatta kendi düşünceleri ispata dayalı ise konuya katılarak renk getirmesi, tartışmayı daha bilimsel kılacaktır. Ancak tartışmaya katılanların birbirlerini aşağılaması, karalaması ve kötü söz sarfetmeleri ilk etapta forum yetkililerini ilgilendiriyor olup ADİL olmaları gerekmektedir.

Anlattıklarım doğrultusunca kendi kriterlerim.
1) Ortaya atılan konu bilimsel ve ispata dayalı mı?
2) Konu içeriği bir destek isteği mi?
3) Konu sahibi paylaşımcı bir üye mi yoksa geçerken mi uğramış.
4) Konu içeriğinde yeterli DONE sunulmuş mu.?
5) Yazım ve imla kurallarına uyulmuş mu?
6) Konu sahibi o konuda ne denli bilgisi olduğunu ifade etmiş mi?

Bu kriterler benim bir konuya icabet edip etmeme kıriterlerimdir.
 
Merhaba

Forumun ticari kaygısı yok . Bu konuda rahat olun .

"RAPOR ET " Butonunu kullanan herkese esit yaklaşıyorum.

Bu başlık altında, Yersiz ve argo benzetme yapan üye 1 hafta banlanmistir.

Ahaliyi geren saf tilki süresiz banlanmistir.

selamlar...
bir arkadaşın nicki ile giriş yapmaktayım;
varan 1 ne kadar sinirlensemde hakaret etmedim dedimki yürü git sen yazma benim açtığım konularımın altına, uygun lisanla yazmadım çünkü zaten farkeden etti siz hariç..!
bu zaat tutuyor kendine konu açıyor hıyarından tuzundan bişey bırakmıyor, ben gene cvp vermedim, rapor eden bendim, dedimki size bırakıyorum konuyu kilitlermisiniz uyarırmısınız herneyse, ve ne siz ne başka bir admin uğramıyor, onuda geçtim işin icabı online değildiniz vs vs,,, ben syn paskomyanın msjına alıntıda yaptım orada benim neye alerjim olduğunu örnekledim belliki okumadınız yahut okuduğunuzu idrak etmediniz...!! onuda geçelim
ap açık ayan bayan yeniden ifade edeyim o halde..
ben benim tepemden aşağı bakan alaycı tavır uslupla konuşan allahın kuluna papuç bırakmam..! ortam geren saftilki öylemi???
ben figencal ile de tartıştım ama ne o nede ben birbirimizin tepesinden bakarak konuşmadık,

öteki konuda da yazdım ben rahmetli memox un zamanından beri burada üyeyim ve allahın kuluyla böylesine bi tartışmaya girmedim,
sen ki türkiyenin en büyük forum sitesinde bir yöneticisin, otu sapı samanı birbirinden ayırt edemiyormusun?
kahvehane köşesi muhabbetiymiş hıyarmış tuzmuş altını dolduramamışım üstünü dolduramamışım ama ortamı ahaliyi geren saftilki...!!
ha bir de üstüne üslük o tarafa perde çekmeye çalıştığımı söylediğim halde....!

çok değil ama bir sitede 4*5 yıl kadar bende admin dim, üyenin biri bana alenen hakaret ettği halde 10 gün uzaklaştırdım, diğer admin geldi süresiz banladı, yönetici odasından soruyor bana, ya allah aşkına sinan abi 10 gün nedir sana hakaret etmiş, bense cevaben herifin yıllarca burada emeği konuları konuştukları var bidaha yaparsa süresiz ban atacaktım dediğimde sitenin sahibide geldi, iyi yapmışsın hangi nickle gelse banla dedi,

burada sana yöneticilik öğretmiyorum, bilmem ne çıkartırsın bundan
 
Madem bu arkadaş kendine ikili bir sürtüşme de haksızlık yapıldığını düşünüyor. Bende forum yönetiminden @vecivicivokke banlanmayı talep ediyorum . Benim için sorun yok .
 
Bir kere bu tür bir yorum yaptım süresiz banlandım inşallah yine aynısı olmaz. En ufak bir hatada süresiz banlanmayı doğru bulmuyorum. Ayrıca süresiz banlanan üyelerin profillerinde fotoğrafı vs. oluyor tekrar giriş yapamadığı için kişisel bilgisini kaldırmasına imkanda tanınmamış oluyor. Bence banlamanın bir prosedürü olmalı.​
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst