ford connect uzaktan kumanda sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Alkali01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alkali01

Üye
merhaba arkadaşlar 2008 ford tourneo connect aracımın uzaktan kumndası çalışmayı durdurdu ve kapıyı anahtarla açıp kapatınca alarm çalıyor. sigortalar sağlam fikri olan var mı ?

Kumandayı yere düşürdünüzmü acaba.
Üzerinde ışık varmı düğmelere basınca ışık yanıyor mu
üstad üzerinde ışık yok yere düşmüş olabilir ama yere düşünce etkilenecek komponenti yok fotoğrafını ekliyorum. üzerindeki kristal haricinde hepsinin değerlerini ölçtüm hata yok. üzerindeki 8 bacaklı entegreyi araştırdım bulamadım. pili yenisiyle 3 tane denedim. 16 yılık aracım hiç böyle arıza vermemişti. kumanda orjinal fabrika çıkışı. üzerindeki çipin de datasheetini bulamadım. üstadım bunu nasıl çözerim ?

Ekli dosyalar

• 51TrEFu8ByL._AC_UF1000,1000_QL80_.webp
    51TrEFu8ByL._AC_UF1000,1000_QL80_.webp
    15.3 KB · Görüntüleme: 10
  • 35936a6ae1.webp
    35936a6ae1.webp
    83.8 KB · Görüntüleme: 10
Çipine yüklenen yazılımı (software) muhtemelen bozulmuş olabilir, hiç uğraşmadan Ford servisine götürün, onlar halleder. Zaten yazılım bozulmuşsa siz PCB' deki çipini de değiştirseniz tekrar teknik serviste çipin içine özel yazılımı yüklenmelidir. DC beslenmeyle ilgili çalıştırmama sorunu olabilseydi sıfır pil değişiminde bu kumandanın sağlıklı olarak eskisi gibi çalışması gerekirdi. Kolay gelsin.

Bir kilitçiye götürüp çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin. O sizi yönlendirir. Sıvı teması gibi belki butonlar temas etmiyordum?

Çip yerinden oynamış da olabilir çip elektornikten bağımsız olması lazım diye biliyorum içini açıp görselleri eklememişsiniz açmaktan mı çekindiniz, elinizden gelmeyecek gibiyse hiç uğraşmayın belki basit bir arızayı açarken veya karıştırırken çözülemeyecek duruma sokabilirsiniz

Ekran görüntüsü 2025-05-17 114637.webpŞu şekilde immobilezer çipi elektronikten bağımsız bir şey ya yerinden oynamıştır ya da iç aksamı zedelenmiştir ki bu daha olası.

16 yılık aracım hiç böyle arıza vermemişti. kumanda orjinal fabrika çıkışı. üzerindeki çipin de datasheetini bulamadım. üstadım bunu nasıl çözerim ?

Bu kumanda fordun orjinal anahtarı değil. Üzerindeki entegrenin datasheetine ulaşsanız da muhtemelen programlanması gerekecek.

Muhtemelen düşme kaynaklı sorun var. Lehim çatlağı yoksa bir anahtarcıya göstermeniz gerekiyor diye düşünüyorum.

Forum istatistikleri

Konular
131,328
Kullanıcılar
455,160
Son üye
TechExp

Yeni konular

Geri