Fm 350 counter modülü enkoderden gelen puls sayısını restleme

CELİK_CPU

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
7 May 2007
Mesajlar
466
Puanları
16
Yaş
47
Arkadaşlar siemens fm350 counter modülünden okuduğum puls değerini sıfırlamak istiyorum.Counter puls sayısını kaydeden ilgili data blok adresine move komutu ile sıfır sayısı gönderiyorum ancak sayı sıfırlanıyor 0 sayısını göndermediğimde önceki puls sayısına geri dönüyor?Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • enkoder blok.pdf
    107.7 KB · Görüntüleme: 120
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
hw gate veya software gate hangısını kullanıyorsan sıfıra cek sonra 1 yap sanırım sıfırlar.
 
hw gate veya software gate hangısını kullanıyorsan sıfıra cek sonra 1 yap sanırım sıfırlar.

Sayın ago

Software gate kullanıyorum girişi 0 yapıyorum ama sayı sıfırlanmıyor.Data blok 54 fc21 kullanıyor.DB54.DBD34 ACTUEL_COUNT bu adrese move komutu ile L#0 gönderiyorum sayı sıfırlanıyor ancak move komutunun enable yapan memory biti sıfır yaptığımda önceki saymış olduğu sayıya geri dönüyor.Bunu kalıcı olarak nasıl sıfırlayabilirim.Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
 
Sayın celik_CPU Res_Zero girişine 1 yollayıb denedinizmi acaba!
 
Sayın celik_CPU Res_Zero girişine 1 yollayıb denedinizmi acaba!

Sayın hasanzincir

Res_Zero girişine 1 yolladım ama DB54.DBD34 ACTUEL_COUNT değerinde bir değişiklik olmadı.FC21 siemensin özel bloğu olduğu için iç yapısını görme şansım yok Fc21 de db adresi 54 software gate olarak hardware den ayarlı bunu bir şekilde nasıl resetleyebilirim?
 
Ne kadarlık bir alana sahib! Acaba Sahib olduğu alan kadarına DBD olarak bölümleyip komple anlık 0 ya da 1 Atsak işe yaramı diye sesli düşünüyorum! Bende manueli inceledim ama bir sey yakalıyamadım!
Eğer fonksiyon blok içinde reset işlemini gercekleştiren bir bit varsa muhakkak etkilenecektir!
 
L_DIRECT girişini deneyin.DB'nin içinde L_DIRECT_VAL diye bir değer olması lazım onunda sıfır olduğundan emin olun.
 
Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler sorunu çözdüm.Hardware ayarlarından periyodik counting seçtim software gate girişinden 1-0 yaptığımda resetliyor.Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst