Fiziksel Hareketi Algılayabilmek İçin Sensör Tavsiyesi

Katılım
1 Ara 2015
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba,

Bir projemiz için vücuttaki karın bölgesine yerleştirilecek sensör ile nefes alıp verme sırasındaki karında şişme ve inme harektlerini algılamamız gerekiyor. Yani sadece 3-4 cm 'lik bir hareketi algılayacağız.

İlk olarak aklımıza MPU gibi gyro, ivme sensörleri geliyor ancak bunlarla daha önce çok sıkıntılar yaşadık. Sizce bu tarz kısa mesafeli bir hareketi algılamak için hangi sensörü kullanmalıyız ?
 
Kemer bolgesinde o kadar mesafeli oynama oluyor mu? Tamam biraz gobekliyim de o kadar oynamiyor belki doktor muayenesinde derin nefes alin denilince ... Bence diyafram kalp hizasi bir yer olmali ve referans icin sabit nokta da şart. Yani kusak gibi ince serit lastik filan ... Tasariminizi yeniden gozden gecirmelisiniz.
 
Tıbbı elektronik başlı başına bir iştir. bizim bilgilerimiz yetersiz ve(ya) sağlık açısından zararlı olabilir. uygulama alanı çok önemlidir.
1- uygulama pozisyonu çok önemli, hasta yatar vaziyette mi ayakta mı?
2- çok hassas olacağı için sabit pozisyon tercih edilir. dikkate alınmalı
3- ölçüm sonuçu alınan değer(ler)in okunması ne işe yarayacak ve kriter ne?
4- insan sağlığına zararlı olmayacak! burası çok önemli
5- kısa mesafede, sensörden ziyade lazer okuyucu denediniz mi? her durumda da hastanın bedenine bir yansıtıcı lazım.
yani benim hayal gücüm buralarda duruyor. yüksek frekansta ses dalgaları kullanılabilir(ama insan vücuduna ne gibi zararı var bilinmiyor) lazer soru işareti, yani seviye sensörü işi 3-4 cmlik bir mesafe bilemiyorum, yabancı sitelerde de bu konu hiç gözüme çarpmadı. umarım yazdıklarım hevesinizi kırmaz ve yeni ufuklar açar yada benim gözümden kaçan sizin işinize yarar.
 
Son düzenleme:
bence gyro sensor en uygunu,bütün eksenlerdeki hareketi algılamanızı saglar.gyro sensorle ilgili ne sıkıntı yasadınız.Ben kendi motorsikletim icin böyle bir alarm sistemi programı yazmıstım,mevcut konumu hafızaya alıp ufak bir degisiklikte alarm cıkısı veriyor.Bence gyro sensorde yasadıgınız problemi çözmeye calısırsanız daha uygun olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,194
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst