Fiber Optik Kablo ve İnternet

kagem

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
156
Puanları
1
Son zamanlarda gördüğüm bütün rezidans tarzı büyük konut projelerinde internet girişlerinin hep fiber optik kablolarla yapıldığını görüyorum. Bu yapıları fiber alt yapı olan yerlere mi inşa ediyorlar, büyük yapı olduğu için telekom ile anlaşıp bu yapılara özel fiber altyapı mı çekiyorlar, yoksa fiber kablo üzerinden diğer internet bağlantıları verilebiliyor da ileriye dönük olarak mı fiber kablo girişi yapıyorlar diye merak ediyorum? Teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Fiber optik kabloda bakır kabloya göre hem ucuz, hem pratik hemde veri iletiminde çok daha iyi olduğu için (Ayrıca bir zamanlar had safhada olan hırsızlık olayları) Türk Telekom, süperonline gibi dağıtım firmaları kendi altyapı hatlarını (fider) komple fiber optik kabloya çevirdiler. Hatta şu an abone bazlı müşteriye dahi fiber optik kablo verilmektedir. Yapılar veya binalar Türk Telekomdan hat için başvuru yaptığında en yakın fiderden uygun kapasite çıkışı ile aboneye bağlantı verilmektedir. Sadece abone girişi değil abone kat dağıtımları da fiber optik kablo ile yapılmaktadır.
 
Bahsettiğiniz, rezısadanslar, buyuk sitelere/yapılara fıber kablo ile bağlantı yapılmakda, merkezi bir dağıtım panosundan dairelere yine fiber kablo ıle çıkış yapılmakda, daire içinde önce fıber/bakır dönüştürüc ve bildiğimiz modemle ınternet ve telefon baglantıları yapılmaktadır.
 
sadece Türk Telekom fiber değil ilk Türkcell Süperonline yaptı onunki gerçek fiber bizde o var rezidans değil apartman www.superonline.com a bak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst