ferrarinin devrimi

ali_kaymaz

Üye
Katılım
16 Eyl 2010
Mesajlar
142
Puanları
1
Ferrari getirmeyi planladığı yeni teknolojiyle sürücünün ruh halini görüntüleyerek arabanın denge ve çekiş kontrol sistemlerini buna göre ayarlayabilecek

Ferrari uygulamaya dair açıklamasında sürücünün beklentileri ile psiko-fiziksel şartların ve yeterliliğininin her zaman uyuşmadığına dikkat çekiyor. Bu yeni sistem de bu sorunu ortadan kaldırmak için tasarlandı.

Geleceğin teknolojisinde çeşitli sensörler yardımıyla sürücüye ait verileri çıkararak, araç kendini buna göre ayarlayacak.

Bu biyometrik sensörler, sürücünün solunum, kan basıncı, kalp atışları, göz hareketleri, beynin elektrik aktiviteleri, deri iletkenliği ve vücut sıcaklığı gibi çok sayıda özelliğini ölçecek cihazlardan oluşacak.

Bunlar arabanın direksiyon, sürücü koltuğu, tavan ve kontrol paneli gibi bölümlerine yerleştirilecek.

Yeni sistemin avantajları sadece sürüş keyfi ve performansını artırmakla kalmıyor. Araç, yorgun şoförün hareketlerine göre kendini ayarlayarak güvenli sürüş imkanı da sunuyor.
 
Heralde ferrari mühendisleri bunları düşünür arkadaşlar basit bi arabadan bahsedilmio konuda :)))
 
Bence araba sürücüye göre değil sürücü arabanın özelliklerini bilip en iyi bu şekilde kumanda etmeli yani aracı tam hakimiyet böyle sağlanmalı nitekim ilk yarışlarda şampiyonlar bu şekilde birinciliği kazandı şampiyonluğa hak kazandı. Daha az bilgisayar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,381
Mesajlar
917,144
Kullanıcılar
450,263
Son üye
gerdani

Yeni konular

Geri
Üst