Fatek Visual Basic Scada

Teşekkürler :)
Yazılımda VB.NET kullanılarak Visual Studio 9 ortamında hazırlanmıştır. DDE desteğiyle excelde veri-akışıda incelenebilir. Fatek konusunda böyle bi yolla çalışma yapan herkese bir öğrenci olarak yardım etmek isterim. Direk kod paylaşmak yerine döküman desteği de sunabilirm.
Herkese iyi çalışmalar. .
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
iyi günler.
bu aralar yapacagım bir proje için bana yardım edebilirmisiniz. fatek plc ile excel arasında bilgi alış verişi yapmam gerek. sadece excele veri göndermekde benim için yeterli olabilir. bununla ilgili dökümanınız veya benzer bir uygulamanız varsa işime yarayabilir.
saygılarımla iyi çalışmalar.
 
Sadece excel kullanıcaksan vb kullanmana gerek yok.
Facon Server üzerinden bu işlemi yaptırabilirsin.
 
facon server ile bunu yaptırabilirsin demişsin. biraz daha açabilirmisin veya elinde acaba bu uygulamaya ait bir örnek mevcutmudur.
yardımcı olursan sevinirim.
saygılarımla.
 
merhabalar
branxian ayrıntılı açıklayacaktır ama kısacık söyleyeyim
server programını kurup herhangi bir input,output yada data tanımladıktan sonra sadece seçip kopyala yap ve excellde yapıştır
herşey bu kadar.
 
Evet, bilgisayarımda excel yoktu. İndiriyordum anlatmak için.
Ama pek anlatılacak kadar zor değil. Kopyala yapıştır.
 
iyi günler,
aynı şekilde dediğiniz gibi yaptım gerçekten çok kolay ancak bir sorunum daha var.
R500 regiterındaki bilgiyi okumak için bu komutu (=FaconSvr|Channel0.Station0.Group1_1!R500) excele yapıştırıyorm ve gayet güzel okuyor. ancak exceli kaydedip kapatıp açtıktan sonra komut şu şekilde değişiyor (=FaconSvr|Channel0.Station0.Group1_1!_xlbgnm.R500) yeşil yazılı karakterler ortaya çıkıyor. bunu nasıl düzeltebilirim?
yardımlarınızı bekliyorum
iyi çalışmalar.
 
Sende bir sıkıntı olabilir. Ben denediğimde bir sorun yaşamıyorum.
 
merhabalar smcndctr visual basic ve fatek le ilgili bir örnek ve döküman paylaşabilirmisiniz. Yardimci olursaniz çok sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst