Fatek Visual Basic Scada

smcndctr

Üye
Katılım
11 May 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar. Fatek fbe 28mc fatek plc i.in visual basic ile Scada yazmak istiyorum.Ama anlayamdığım bir hata var ?

gibi activex bileşeni oluşturulamıyor tarzında hata alıyorum . Program dde üzerinden bağlanmayı sağlayan Fatek'in Facon Server programını çalıştıracak. (C nin içinden burak.fcs yi açıcak) sonra da içerisinden M0,X0,Y0 gibi değerlerin çıktılarını alıcak. Öğrenci olarak tezimde kullanıcam. Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
evt facon server programı yüklü. örnek resimler atıyorum. plc ye dışardan bağladığım bir butonu set ettiğimde değişimleri facon serverdan rahatlıkla gözleyebiliyorum. ama programda "activex" gibi hatanın nedenini anlyamadım. visual basicte o kadar iyi sayılmam. daha önceden python ile yapmıştım. onda bi sorun yoktu. rahat bi şekilde gözleyebiliyordum değerleri. windowsta sıkıntılı olduğundan visual ile yapmak istedim ama daha derleme de hata var gibi geliyo. ayrıca ek bişi mi yapmam gerek programa bilemiyorum. yardımcı olursanız çok ii olucak :)
 
bence aynı denemeyi bir başka pc de deneyin zira bir hata gözükmüyor.

umarım çabuk çözersiniz
 
Sorunumu çözdüm sonunda :) çok rahatlıkla visual basic fatek plc haberleşmesi kurabiliyorm .
 
Win7 kullanıyorum. Visual studio derlemelerimde anlmsız bi activex hatası alıyordum. Sanal Xp kurarak aynı programı derlediğimde bi sorun vermedi. İşletim sistemi yüzündenmiş. Bitmek üzere programım yakında örnek bir caps atarım.
 
Sonunda bitti. Katlı otopark sistemi. giriş çıkış sensörleri sayesinde araç sayısı hesabı da yapılıyor. Hemde 1 lira :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst