Fabrika projesi

Emocan23

Üye
Katılım
13 Eki 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
26
Bir fabrikanın projesini çizecemde kullanılan makinaların güçleri bilinmiyor bunu nasıl hesaplıyacam veya öğreneceğim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bir fabrika projesi çizenceğim diyorsunuz yani ortada bir fabrika var mı yok mu ? makinalar ikinci el mi yoksa hazırda var mı birşeyi yokdan var edemezsiniz ki yokdan var etmek Allaha mahsustur :)
 
çizilecek fabrika ne üretiyor? nesini sen çiziyorsun, hangi programı kullanıyorsun kaç M2, vs bilgiler olmadan ben sana hangi fabrikanın projesi için yol göstereyim? forumda konu açarak soru soran, yardım isteyenler lütfen ucu açık, yetersiz bilgilerle bize gelmeyin.
 
şaşırmayın sayın @zeybek ustam, konuşmaktan, soru sormaktan aciz üniversiteli bir gençlikle karşı karşıyayız. aldıkları eğitimin kalitesini görüyoruz. varsayalım genç mühendis arkadaşa yardım edebilecek bilgi ve belgeye sahibim diyelim. elimdeki projede varsayalım ahşap işleme fabrikası olsun 3000 M2 40 kişi çalışıyor 150 Kw güç tüketimi olan ve ek tesisle kapasitesi 350 Kw olan bir tesis. peki genç arkadaşın çizeceği (aklındaki) ya gıda işleme tesisi ise? ne oldu? benim elimdeki bilgi belge ne işe yarayacak?

fransızlarla hatchery de çalışırken fransız mühendis "bilgi güçtür" derdi ve hiç bir mühendisi işletmenin içine sokmazdı. devlet işletmesinde çalışan ziraat yüksek mühendisi müdür, işletmeye girdiğim için önce beni azarladı, sonra tanıştırıldık ortak mühendis arkadaş ve çalışan tarafından. çalıştığım şirketi öğrenince ; benden teknik bilgi almak için yapmadığı yalakalık kalmadı. bilgiye ulaşmanın en güzel yolu doğru soruyu sormaktır (gerçi istediği bilgi verdim ama anlamadı, fransız mühendise anlattığımda gülmekten yerlere yattı, çünkü dolaylı olarak doğru bilgi vermiştim. çünkü espri ile karışık bilgiyi verdim anlamadı. bildiğiniz üzere espiri yapmak zeka işidir.)

doğru soru, doğru şekilde sorulursa doğru cevap alınır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst