Ekli dosyayı görüntüle 121552
Yanıtın içeriği
F1-6 tipi ENH (Enerji Nakil Hattı) direği, elektrik enerjisinin uzun mesafelerde taşınmasında kullanılan bir yapı elemanıdır. Bu direkler, genellikle beton veya çelikten üretilir ve yüksek gerilim hatlarını desteklemek için kullanılır.
Özellikleri:
- Yükseklik: F1-6 tipi direkler, genellikle 12 metreden 25 metreye kadar değişen boyutlarda üretilir.
- Tepe Kuvveti: Direklerin taşıyabileceği tepe kuvveti, 150 kg'dan 3500 kg'a kadar değişebilir. Örneğin, 12/2 şeklinde isimlendirilen bir direk, 12 metre boyunda ve 200 kg tepe kuvvetine sahip olduğunu gösterir.
- Eğim: Direklerde eğim %1.5 olup, direk tepesinden aşağıya doğru her 1 metrede 15 mm kalınlaşır.
- Topraklama Somunları: M12 boyutunda olup, zemin seviyesinden 40 cm yukarıya iki adet konulur.
- Tırmanma Somunu: 12 metre ve daha büyük direklerde, merdivensiz çıkabilmek için 50 cm arayla direğin her iki tarafına monte edilir.
Kullanım Alanları:
- Elektrik Nakil Hatları: F1-6 tipi direkler, elektrik enerjisinin üretildiği yerlerden tüketim merkezlerine kadar uzun mesafelerde taşınmasında kullanılır.
- Aydınlatma Konsolları: Müşteri isteğine bağlı olarak, ENH direklerine aydınlatma konsolu monte edilebilir.
Üretim ve Kalite:
- Üretim Yöntemi: Direkler, santrifüj metoduyla yüksek kaliteli çelik ve beton kullanılarak üretilir ve daha sonra buhar kürüne tabii tutulur.
- Kalite Kontrolü: Direkler, Türk Standartları Enstitüsü'nce yapılan periyodik deneylerle kalitesi onaylanmıştır.