Fıkra : Bedel

Antorix

Üye
Katılım
25 Tem 2010
Mesajlar
16
Puanları
1
Bir şirkette mekanik cihazların arızalarını tamir etmek konusunda çok becerikli ...bir Mühendis varmış. Bir çok becerikli Mühendis gibi bu Mühendis de ona buna yağ çekmez, yöneticileri pohpohlamazmış, bu nedenle de bir türlü terfi edememiş. Hatta şirkette yapılan bir tenkisat esnasında Mühendis işten çıkartılmış.

Mühendis duruma çok üzülmüş, ama belli etmemiş, kenara çekilmiş.

Günler, aylar, yıllar geçmiş şirkette kullanılan makinalardan biri arızalanmış, bir kaç milyon dolar kıymetindeki makina kullanılamıyor ve üretim süreci duruyormuş ve makinayı ne yaptılarsa bir türlü çalıştırılamamışlar.

Sonunda, çaresiz kalan yöneticiler, tensikata uğrattıkları Mühendise müracaat etmişler. Mühendis çok aaaiflenmiş, acemi müdürlerin çağrısına gülerek şirkete gelmiş. Bir gün boyu makinayı incelemiş sonra birden makinanın belli bir parçasının bulunduğu yere tebeşir ile “X” işareti koymuş ve bu parçayı kesinlikle değiştirmeleri gerektiği ve makinanın o zaman çalışacağını söylemiş, sonra da gülerek çekmiş gitmiş.

Gerçekten o parça değiştirilmiş ve makina hakikaten tıkır tıkır çalışmaya başlamış. Makinanın çalıştığının ertesi günü ise şirkete 100.000 dolarlık bir tamirat faturası gelmiş. Şirket yöneticileri faturayı çok fazla buldukları için bir mektup yazarak fatura tutarının yapılan işlere göre detaylandırılması talebinde bulunmuşlar.

Mühendis bunun üzerine “detaylı” bir mektup yazmış. Yaptığı fatura dökümünde iki rakam bulunuyormuş. Bir tebeşir çizgisi, maliyeti 1 dolar! Ve TEBEŞİR ÇİZGİSİNİ NEREYE KOYACAĞINI BİLME ücreti maliyeti 99 999 dolar!

eem.gen.tr | Facebook
 
buna ilim derler işte paylaşım için teşekkürler
 
iyiymiş teşekkür
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst