Evime hırsız girdi. Titreşim sensörü lazım

Bende de alttaki şekilde bir demir var. neresine takılabilir nc kontak?

rtqrw.jpg
 
Aslında erman arkadaşın projesi de mantıklı ama o switchleri bende araştırdım ama gerçekten satan yok... diğer bir arkadaş civalı sensör demiş ama civalı sensörün işlevi çevrilince işe yarar. Demirin nereden kesileceği belli değil o açıdan mantıklı gelmedi...Daha parlak bi fikri olan var mı ya da daha önce farklı şekilde yapan arkadaşlar??
 
rölede devamlı enerji olacak ama tabi bunun için 24V kullanmanız lazım yoksa demirin üzerinde 220V olur aslında hırsızlara müstahak olan da o bence ama insan yerine konuluyorlar.. neyse.. tabi bunu yapabilmek için demirin yapısı önemli. yani bir çok hatta hiçbir standart cam demirinde bu işi yapamazsınız bunun için demirin seri bir kablo gibi bükülerek yapılması ve duvarla arasına da yalıtkan konması lazım. bu şart sağlandıktan sonra rölenin bobin ucuna 24 V demir üzerinden dolandırılarak verilir çıkışı nötr e bağlanır. önemli olan rölede bir NC kontağın olması bu kontaktan da alarm geçirilir ve NC olan anahtar enerji (24 v) kesilmediği sürece açık kalarak alarmı çalıştırmaz. ne zaman ki demirde bir kopma kesilme olur 24 volt kesilir o zaman NC kontak kapanır ve alarm öter.. [MENTION=292501]acemiusta[/MENTION]
 
bu demir dediğim gibi maalesef uygun değil. çünkü demirlerden 3 ünü 5 ini kesip aradan girecek kadar yer açarsa kendine o zaman dğer sağlam kısımdan devre kendini yine tamamlar ve alarmı aktif etmez..
 
Işın bariyeri: kuş gelsede öter
civalı sensör: her demire takmak gerekir çünkü nerden kesileceği belli değil. Kablo kirliliği
darbe sensörü(HAzır olarak satılan): fazla para gerekir
kalemdeki yayları kullanmak: hassaslığını ayarlamak problem olur.

:(:(
 
ama anlamadığım da şu bu evler yazlık falan mı? yani bu yankeskiyle kolayca kesilebilecek bir demir değil. adamın teçhizatlı gelmesi lazım bunu kesmek için inşaat demir makası ya da taşla falan o da biraz dikkat çeker ama çok mu ıssız yerlerde onu anlayamadım. Neyse Allah kimsenin başına vermesin sinir bozucu bi durum. insanı evden bile soğutur..
 
en temizi hareket sensörü aslında uzun süre evde yoksanız çıkarken aktif edersiniz bunun için de elektrikçilerden alacağınız bir harekete duyarlı lamba (maks 100 TL) devresinin ucuna lamba yerine alarm bağlayın olsun bitsin..
 
Hocam valla diğer arkadaşı bilmem ama benim evim Ankarada villa falan değil. Ama 3 kere hırsız girdi. En sonuncusunda demiri duvardan söküp balkondaki pencereyi kanırttırmıştı. Bu kış öncesi zamanlarda çok dikkatli olun hocam hırsızların azdıkları dönemlermiş. Polis akrabam var ondan aldım bilgileri. Kışın hapiste sıcak yerde yatmak sıcak yemek yemek için her türlü yakalanma riskini alarak şuursuzca dalıyorlarmış. Aman deyim sizin de aklınızda olsun. Her türlü önleminizi alın. Zaten 4 ay yatıyorlar. yaz başlangıcında da tekrar dışardalar. Çok üzücü ama gerçek...
 
Allahlarından bulsunlar ne diyim.. dediğim gibi hareket sensörü en kolay ve garanti çözüm bence.. Siz eve girmeden haberim olsun dediniz diye ben o önerileri sundum yoksa dediğim gibi hareket sensörü çözer.. alarmı da havalı tip (horn) alıcaksınız 220 V balkonun dışına da monte ediceksiniz mahalleyi inletir valla :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,798
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst