Evimde sürekli yer değiştiren bir uğultu geliyor

Bina yakınında telsiz alıcı verici varsa ses oluşuyor.Bu 112 veya baz istasyonu da olabilir.

22 ay önce bir eve taşındık. Son 3 aya kadar hiç gelmeyen bir ses evimizde dolaşmaya başladı. 4 katlı binanın, 3'üncü katında oturuyorum. Eş zamanlı sayılabilecek bir dönemde üst katımıza birisi taşındı. Onların klimasından geliyor diye düşündük ama değilmiş. Bu ses bazen bir uğutlu, bazen bir kulak çınlaması, bazen de motor sesi gibi ve aynı zamanda yer değiştiriyor. Bazen hiç olmuyor. Bazen oturma odasının bir yerinden duyulup başka yerinden duyulmuyor, kanepeye uzandığında duyulmuyor ama oturunca duyuluyor. Başka bir zaman oturma odasında değil, yatak odasında ortaya çıkıyor. Banyoda oluyor, koridorda oluyor, tuvalette oluyor. Yani sürekli yer değiştiren bir ses var ve bu çok sinir bozucu bir hal almaya başladı. Bunun sebebi nedir, bu sesin neye ait olduğunu nasıl tespit edebiliriz?
Yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Sorunun temeli birinci kattaki klimaymış. 3.katta oturduğum için alt, üst ile yan komşudan ilerlemiş ve bir sonuca ulaşamamıştım. Evde ses ölçümü yaptım ve en yüksek sesin geldiği yeri göz önünde bulundurarak biraz da tesadüfen birinci kattaki komşunun klimasını fark ettim. Sesin yer değiştirme işi de muhtemelen fanının yüksek çalıştırılmasından dolayı titreşimin fazla olması ve evde farklı yerlerde duyulması olarak tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Sorunun temeli birinci kattaki klimaymış. 3.katta oturduğum için alt, üst ve yan komşudan ilerlemiş bir sonuca ulaşamamıştım. Evde ses ölçümü yaptım ve en yüksek sesin geldiği yeri göz önünde bulundurarak biraz da tesadüfen birinci kattaki komşunun klimasını fark ettim. Sesin yer değiştirme işi de muhtemelen fanının yüksek çalıştırılmasından dolayı titreşimin fazla olması ve evde farklı yerlerde duyulması olarak tahmin ediyorum.

Geçmiş olsun .
Sorunumuzun neden kaynaklandığını bulduğunuza sevindim .

Sorununuz hakkında neden oluştuğunu cevap yazan tek olmalısınız

Çözüm olarak ne gibi önlem ?

Kolay gelsin sağlıcakla .

Son düzenleme:
Muhtemelen klimanın dış ünitesi bu sese sebep oluyordur.
Geçen yaz komşunun eski klimasının dış ünitesi de ses yapıyordu. Biz gizemli bir ses olarak değil de, klimadan geldiğini fark etmiştik. Kendisine söyledik sonrasında müdahale edilmiş mi bilmiyorum. Daha sonra sesi duymadım.
Eskimeye bağlı olarak fan rulmanlarında bozulma ya da bağlantılardaki gevşeme dolaysıyla ses olabilir. Rulmanlarda sorun yoksa, bağlantı vidaları kaucuk contalarla titreşim bir miktar azaltılabilir.

Geçmiş olsun .
Sorunumuzun neden kaynaklandığını bulduğumuza sevindim .

Sorununuz hakkında neden oluştuğunu cevap yazan tek olmalısınız

Çözüm olarak ne gibi önlem ?

Kolay gelsin sağlıcakla .
Komşuya klima sesinden rahatsız olduğumu ve uygun zamanda baktırmalarını rica ettim. Özür dilediler, sorunu tespit edeli çok kısa süre olduğu için henüz çözüm sağlanmadı ama muhtemelen çalışma hızını düşürdüler, şu an eskisi kadar rahatsız edici bir ses gelmiyor.

Ben bir zaman Antalya'da bir sene bulundum.Kültür semtinde dairemizin karşısında 112 acil binası ve antenleri vardı.Bu antenler çok ses yapıyordu.Buna benzer baz istasyonları da olabilir.

Ben bir zaman Antalya'da bir sene bulundum.Kültür semtinde dairemizin karşısında 112 acil binası ve antenleri vardı.Bu antenler çok ses yapıyordu.Buna benzer baz istasyonları da olabilir.
Ev içindeki sesler nereden geliyordu, antenler manyetik dalga nereye girişim yapıyordu? Ne tür cihazlara etki ediyordu?

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,240
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri