Evimde sürekli yer değiştiren bir uğultu geliyor

22 ay önce bir eve taşındık. Son 3 aya kadar hiç gelmeyen bir ses evimizde dolaşmaya başladı. 4 katlı binanın, 3'üncü katında oturuyorum. Eş zamanlı sayılabilecek bir dönemde üst katımıza birisi taşındı. Onların klimasından geliyor diye düşündük ama değilmiş. Bu ses bazen bir uğutlu, bazen bir kulak çınlaması, bazen de motor sesi gibi ve aynı zamanda yer değiştiriyor. Bazen hiç olmuyor. Bazen oturma odasının bir yerinden duyulup başka yerinden duyulmuyor, kanepeye uzandığında duyulmuyor ama oturunca duyuluyor. Başka bir zaman oturma odasında değil, yatak odasında ortaya çıkıyor. Banyoda oluyor, koridorda oluyor, tuvalette oluyor. Yani sürekli yer değiştiren bir ses var ve bu çok sinir bozucu bir hal almaya başladı. Bunun sebebi nedir, bu sesin neye ait olduğunu nasıl tespit edebiliriz?

Son düzenleme:
Merhaba. Aslında konu başlığını "Tıp elektroniği- Biyomedikal" bölümümüzde açmalıydınız, kendi görüşüme göre.

Biraz yatağa uzanınca bu uğultunun geçip sadece ayakta (veya doğrulunca) olması, her odada ve her şartta olmaması, özel şartlarda kendiliğinden olması, vb. örneğin eve çok yakın geçen YG elektrik hattının elektromanyetik etkisinin (YG hatlarının altında bu uğultu normal kulaklarla çok rahat duyulur, araç muayenesinde bu konuşlanma şartı olan araç muayene istasyonun yüzünden bunu normal olarak işitiyorum her gittiğimde örneğin) veya merkezi kalorifer sistemi uğultusunun odanın belirli noktalarından duyulma ihtimalini sıfırlayıp duyulan bu seslerle ilgili anatomik bir belirti (veya bir araz) olduğunu bize gösteriyor.

Bu yüzden en kısa zamanda ve aksatmadan bir KBB (kulak-boğaz-burun) doktoruna görünmenizde bence büyük yarar vardır. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
22 ay önce bir eve taşındık. Son 3 aya kadar hiç gelmeyen bir ses evimizde dolaşmaya başladı. 4 katlı binanın, 3'üncü katında oturuyorum. Eş zamanlı sayılabilecek bir dönemde üst katımıza birisi taşındı. Onların klimasından geliyor diye düşündük ama değilmiş. Bu ses bazen bir uğutlu, bazen bir kulak çınlaması, bazen de motor sesi gibi ve aynı zamanda yer değiştiriyor. Bazen hiç olmuyor. Bazen oturma odasının bir yerinden duyulup başka yerinden duyulmuyor, kanepeye uzandığında duyulmuyor ama oturunca duyuluyor. Başka bir zaman oturma odasında değil, yatak odasında ortaya çıkıyor. Banyoda oluyor, koridorda oluyor, tuvalette oluyor. Yani sürekli yer değiştiren bir ses var ve bu çok sinir bozucu bir hal almaya başladı. Bunun sebebi nedir, bu sesin neye ait olduğunu nasıl tespit edebiliriz?
Dışarıya açık baca gibi borular varsa rüzgar ile öter.
Tam kapanmayan pencerelerde uğultu yapar.
Buzdolabı motoru, trafolarda ses yapar.
Kulak çınlamasını elemek için ölçme yapmak lazım.

Son düzenleme:
Daha önce benzer konular açılmıştı .
Bir fikir verebilir .

Merhaba. Aslında konu başlığını "Tıp elektroniği- Biyomedikal" bölümümüzde açmalıydınız, kendi görüşüme göre.

Biraz yatağa uzanınca bu uğultunun geçip sadece yakta (veya doğrulunca) olması, her odada ve her şartta olmaması, özel şartlarda kendiliğinden olması, vb. örneğin eve çok yakın geçen YG elektrik hattının elektromanyetik etkisinin (YG hatlarının altında bu uğultu normal kulaklarla çok rahat duyulur, araç muayenesinde bu konuşlanma şartı olan araç muayene istasyonun yüzünden bunu normal olarak işitiyorum her gittiğimde örneğin) veya merkezi kalorifer sistemi uğultusunun odanın belirli noktalarından duyulma ihtimalini sıfırlayıp duyulan bu seslerle ilgili anatomik bir belirti (veya bir araz) olduğunu bize gösteriyor.

Bu yüzden en kısa zamanda ve aksatmadan bir KBB (kulak-boğaz-burun) doktoruna görünmenizde bence büyük yarar vardır. Kolay gelsin.
Sadece siz mi duyuyorsunuz ?
Diğer kişiler ?
Hayır evdekiler de duyuyor.

Dışarıya açık baca gibi borular varsa rüzgar ile öter.
Tam kapanmayan pencerelerde uğultu yapar.
Buzdolabı motoru, trafolarda ses yapar.
Kulak çınlamasını elemek için ölçme yapmak lazım.
Baca deliğimiz yok. o konuda çok bilgim yok açıkçası. Ölçmeyi nasıl yapabiliriz, bu işin uzmanı kimdir, nasıl tespit edilebilir bilginiz var mı? Yaklaşık 3 aydır olan ses, ara sıra geliyordu, son 3-4 gündür ses ara sıra gidiyor neredeyse... Benzer ses zaman zaman apartman içerisinde de oluyor.

Üst katta çocuk varsa veya çocuk olmasına gerek yok çocukluğunu tam yaşamamış veya meraklı uzaktan kumandalı araba çalışıyor veya benzeri durum olabilir .
Varsayım konuşuyorum .

Üst katta çocuk varsa veya çocuk olmasına gerek yok çocukluğunu tam yaşamamış veya meraklı uzaktan kumandalı araba çalışıyor veya benzeri durum olabilir .
Varsayım konuşuyorum .
Maalesef öyle bir durum değil. Ses yer değiştiriyor diyorum ama anlık değişim değil. Yani bazı günler oturma odasında sabit bir ses, bazı günler yatak odasında sabit bir ses. Çıkan ses de her zaman aynı değil, bazen uğutlu bazen derinden gelen bir motor sesi gibi. Mesela bu mesajı yazmaya başladığımda ses yoktu, yine başladı. Şu an derinden gelen motor bir ses gibi bir şey...

Maalesef öyle bir durum değil. Ses yer değiştiriyor diyorum ama anlık değişim değil. Yani bazı günler oturma odasında sabit bir ses, bazı günler yatak odasında sabit bir ses. Çıkan ses de her zaman aynı değil, bazen uğutlu bazen derinden gelen bir motor sesi gibi. Mesela bu mesajı yazmaya başladığımda ses yoktu, yine başladı. Şu an derinden gelen motor bir ses gibi bir şey...

Üst komşu duyuyor mu ?
Ses olduğu zaman üst komşudan izin alın siz ve diğer ev halkından biri daha dinlesin .
Dairnizden biride dinlesin bu üst kat komşunun tarafinidan dinlemesine telefon ile iletişim kurun .
Sonuçlar .

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,238
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri