Ethernet ve Facon Server hk.

Branxian

Üye
Katılım
25 May 2008
Mesajlar
254
Puanları
1
Petek Teknolojinin sitesinden dosyaları indirdim.

Ancak dosyaları açamıyorum. Windows 7 kullanıyorum (64bit) ve şu uyarıyı alıyorum. Win 7 kullanıp bu sorunu yaşayan var mı ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşım, bende Win 7 Pro 32 Bit kullanıyorum bir sıkıntı yok. Muhtemelen 64 Bit seni sıkıntıya düşürüyor. Malesef ki endüstride kullanılan cihazlar ve uygulamalar Microsoft'un hızına yetişemiyor. Ben Fatek'e yine şükrediyorum, halen Win XP işletim sistemi isteyen bazı uygulamalar var.

Sen iyisi mi Win 7 - 32Bit geçiş yap.
 
Bende aynı sorunu yaşadım bir çözüm bulamadım 32bit şart malesef veya XP MODE kurmanlazım
 
Petek Teknolojinin sitesinden dosyaları indirdim.

Ancak dosyaları açamıyorum. Windows 7 kullanıyorum (64bit) ve şu uyarıyı alıyorum. Win 7 kullanıp bu sorunu yaşayan var mı ?


bı kac alternatıf sunım sana.. sorunun oncelıkle 64 bıt ısletım sıstemını kullanmakdan kaynaklanıyor ve sanırım sıstemınde 3gb dan fazla ram var kım ısterkı 32 bıt ısletım sıstemı kullanıp 1 gb ram ı dıskalıfıye etmek.. sayet ben ıstemem ... o halde bılgısayarına vırtualbox programını kullanarak 32 bıt ısletım sıstemını kuracaksın ve 64 bıt ı desteklemeyen programları bu sekılde kullanacaksın yada bu konuda bılgısayarına gırıp sana yardımcı olabılırım .. yanı pc ne gırıp sana sanal bır bılgısayar yapıcam bnn ıcın elınde xp cd sı olması yeterlı yada netten ındırebılırız problem yok.. yok ben ugrasamam dersende hayırlı formatlar :):)
 
Hocam teşekkürler bilgilendirdiğin için. Zaten bilgisayar şu aralar biraz sapıtıyor, format atmak içinde bahane arıyordum :)
 
merhaba arkadaşlar
fatek facon server programı hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilirmi?
yapmak istediklerimiz:tambur katlama makinesinde fatek plc üzerindeki port2 kablosu ile harici bilgisayara metre bilgisi göndermek istiyoruz.
yapmaya çalışıp başarılı olamadığımız konular:vin7 işletim sistemi olan harici bilgisayarımıza facon server programını yüklüyoruz.programı açıyoruz proje1 ok+channel0 rs232 9600 7 bit even stop 1 bit com1 hangisine bağlıysa onu seçiyoruz.ok+name statıon0-->statıo1 ok+grup normal ok+referans projedeki bilgi kodları R108-R600 DESİMAL OK+BAĞLAN DEDİĞİMİZDE STATIO VE GRUP ÇARPI OLUYOR .BU AŞAMADAN SONRA NEREYİ KONTROL EDECEĞİZ.YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN OLURUM .TEŞEKKÜRLER İYİ ÇALIŞMALAR..ENES.
 
Adsız.jpg
PLC ile bağlantın sağlanmamış. Ip ayarlarında yanlışlık vardır. PLC nini ip adresini öğrenip buraya yazman gerekiyor. Seninde bu ağ grubunda olman gerekiyor.
örnek verecek olursam PLC IP:192.168.2.3 ise senin de ip adresin 192.168.2.X gibi olmalıdır. 192.168.1.154 gibi olmamalıdır buna dikkat etmelisin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,443
Mesajlar
917,664
Kullanıcılar
450,373
Son üye
kidorki

Yeni konular

Geri
Üst