Eplan sembol boyutu hakkında sorularım

exiiki

Üye
selamlar ,
eplan da yardımcı röle üzerinden soracağım yardımcı röleyi kullandığım sayfada altına kontakların kullanıldığı yerleri atıyor.
bu görselin boyutlandırması ile ilgili bir seçenek bize sunuyor mudur ?
yani forumlara baktım kendim kurcaladım ancak bulabildiğim tek şey çapraz referansdaki kontak görseli ayarı ordada iki seçenek sunuyor devre şeması yolundaki ayarlar ve bileşendeki ayarlar.
devre şemasında kullanılanı seçersem a3 e çıktı aldığımda çok küçük gözüküyor.
sembolü kopyalayıp büyütsem bile altına yaptığı atamada küçük çıkıyor.
malzeme içinden girip gösterge/kontak görseli dediğinde bileşeni seçersem projedeki büyüklükte gösteriyor evet ama alttaki görseli kilitlemiyor yardımcı röle bobinini taşıdığımda kontak görseli de geliyor yani kilidi açıp alta atabilirim ama her defasında bu uğraştırıcı olur.
:)
eğer deneyen ya da bilen varsa yardımınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

• 56.PNG
    56.PNG
    14.5 KB · Görüntüleme: 134
Merhaba,
Kurcalanması gereken her yeri kurcalamışsınız muhtemelen. Sadece kontak görselini rapor olarak göster deyip raporu düzenlemek kalmış yapılabilecek.
Kökten çözüm ise sembolleri düzenleyerek çapraz referans kontak gösterimini değiştirmek. Bunun için ana veri sekmesindeki sembol düzenlemeden ilgili sembolü seçip(örneğin Normalde açık Kontak sembolü) kontak görseli sembol türevi özelliğinden çapraz referans görünümü düzenlenebiliyor.
İlgili özellik görseli,
1737874508896.png

Ensar Bey selamlar ,
dediklerinizi denedim kökten çözüme gidip kontak görseli sembolünü değiştirdim.Kurcaladım iyice evet boyut istediğimiz formata geldi çok teşekkür ediyorum. ancak yaptığım formda altta gösteriyor fakat form içindeki veri alanında mı eksik var kontak çapraz referansını görsel yanına atama yaptıramadım. Gözden kaçırdığım şeyin ne olduğunu bulamadım :)

Ekli dosyalar

• 111.PNG
    111.PNG
    7.8 KB · Görüntüleme: 137
  • 112.PNG
    112.PNG
    110.4 KB · Görüntüleme: 130
  • 113.PNG
    113.PNG
    21.4 KB · Görüntüleme: 122
tamam buldum Ensar bey format özelliği atadığımda çıktı fakat tersliği şu anda fark ettim kontakları aşağıdan yukarıya sıralıyor yukardan aşağı değil :)

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    12.1 KB · Görüntüleme: 118

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular