ENH tarafında mühendis olarak çalışmak!

Mühendiso

Üye
Herkese selamlar, Arkadaşlar ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİYİM. ENH sektöründe çalışmayı düşünüyorum. sizce geleceği var mı? 3-4 sene sonra bize nasıl bir katkı sağlar sizce?

Merhaba Mühendiso;
Ben de ee mühendisi olarak enh sektöründe çalışıyorum. Biz kendi işimizi yaptığımızdan dolayı hem mühendislik (proje çizimi vb.) hem de arazi işinin tamamında bulunuyorum. Sanırım senin mühendis olarak çalışmak istediğin kısım proje çizimi ve diğer hesap kitap işleri. Eğer OG ENH projesi alanına yoğunlaşmak istiyorsan Atilla Yunusoğlu'nun 34.5 kV ENH ciltleri bizim için altın değerindedir. Bu işin geleceği açısından bakarsak sadece proje çizim hizmeti verilmesi konusunda ben pek gelecek göremiyorum neden dersen piyasada çok fazla proje çizim işi yapanlar var ve fiyatlar oldukça düşük.

Üniversite de Yüksek Gerilim dersi aldınız mı ?
EVET ALDIM
CEVABINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SADECE PROJE ÇİZİM ODAKLI DEMİYORUM GENEL OLARAK İLERİYE YÖNELİK ÖNÜ AÇIK MI BU SEKTÖRDE MAAŞ DURUMLARI VS. O BAKIMDAN SORDUM.

Başka sektöre yönelmeni tavsiye ederim. Karşılığını göremeyeceğin bir sektör. Proje desen fiyatlar çok düşük. Kimse elektriksiz yapamaz ama bu işin mühendisliğine gelince kimse değer vermiyor. Milyonlarca lirayı tesisi kurarken harcayan yatırımcılar, 5bin lira için bile sizinle pazarlığa girmeye kalkışıyor. İşin arazi boyutu desen tam bir rezillik. Elektrikle alakası yok. Tam hamallık. Dağıtım şirketi ile anlaşmak ayrı sorun, tedaş desen ayrı sorun, işi yapmak sorun, kabul ettirmek sorun . Aha elimde proje var. 6 tane direk dikeceğiz diye 4 aydır prosedür yüzünden sürünüyoruz. adam koca fabrikayı yapıyor en son aklına elektrik geliyor. bana hemen elektrik lazım. ulan boyacı küpü mü bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…