ENH Projesi Aşamaları ve Çizimi

Katılım
19 Nis 2008
Mesajlar
55
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin.

ENH(34,5-154 kV) projeleri hazırlama aşamaları neler. Proje çizimi en rahat nasıl yapılır nelere dikkat edilir.Çizim aşamasında en ideal program hangisidir( Autocad mi başka bir program daha vardı aklıma gelmedi ) Sektörün geleceği nasıldır? İş güvenliği bakımından tehlikeli bir işmidir.Yardımcı olacak kitaplar nelerdir?
Elektrik -Elektronik Mühendisiyim ve AG-OG yada AG-YG alanında hakikaten iyi yerlere gelmeyi planlıyorum. Onun için bana yol göstericiler lazım. ( Kitap , kaynak vs...)

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merhaba;
kitap için Atilla yunusoğlunun kitabı var onu tavsiye ederim.
Atilla Yunusoğlu  - YÜKSEK GERİLİM (15.8 kV-36 kV) ENERJİ NAKİL HATLARI PROJE İmalat Montaj Tesisat Test Kontrollük İmalat Resimleri 600 Adet Şekil ve 245 Adet Örnek 2010 | Gelişim Yayınevieski basımlardan bir tanesi pdf olarak forumda paylaşılmıştı araştırabilirsin.
bunun haricinde ise yetkin saner güç iletimi kitabını
GÜÇ İLETİMİ (ENERJİ TAŞINMASI) - YETKİN SANER | YEM Kitabevi
ve bilal aytekin teknik derleme kitabını
TEKNİK DERLEME - BİLAL AYTEN | YEM Kitabevi
kitaplarını öneririm.
megep kaynaklarından da yararlanabilirsin.

sektörün geleceği iyi; parlak olduğunu söyleyebilirim. iş güvenliği bakımından tehlikesi yüksek bir iştir. herşeyden önce konuya hakim olmak önemli. en ufak ihmalin getirileri büyük olduğunuda belirtmekte yarar var.

aklına takılan başka birşey olursa yardımlaşırız.

kolay gelsin.
 
birader Ben bu atilla yunusoğlunun kitabını pdf bulamadım bi yardımcı olsanız
 
O şekilde ulaşamadım bende kardeş. 120 tl kitap Atilla Hoca yazdı emeğe saygı vercez parayı çok güzel kitap kesinlikle tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,067
Kullanıcılar
450,039
Son üye
mustafauzun29

Yeni konular

Geri
Üst