Engelliler için elektrikli keseli arabalar

belgi.info

Üye
Katılım
11 Tem 2016
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
46
Tekerlekli sandalyeler ,akülü hali ile engelli insanlarımızın hayatını bir dereceye kadar kolaylaştırabiliyor.Akülü sandalyelerin işlerliği , belediyenin ve yerleşimin arazi yapısı- imkanları dahilinde etkili olabiliyor.Daha fazla yaşam alanı ve sınırlanmamış bir hayat söz konusu ise doğru teşhis; keseli arabalar…

Akülü yada aküsüz tekerlekli sandalyelerle entegre çalışabilecek otomobiller keseli arabalara nazaran daha hantal , ayrıca kişiye özel gaz fren v.b eklemeler ise oldukça pahalı.

daha fazlası için

https://belgi.info/2016/06/01/keseli-arabalar-karaba/
 

Ekli dosyalar

  • Chairiot-with-wheelchair-behind.jpg
    Chairiot-with-wheelchair-behind.jpg
    137.3 KB · Görüntüleme: 12
Türkiye şartlarında bunların kullanılabileceğine hiç ümit vermiyorum. Yanlış anlaşılmasın, engelli vatandaşlarımız için bu tarz projeler az bile ama şu da bir gerçek ki fiziksel hiçbir kusuru olmayıp ta beyin yerine içini çalkalamış karpuz taşıyan çok insan görünümlü mahlukat memlekette kol geziyor. Engelli vatandaşımız bunu alacak, gidip evinin önüne yada çarşıda bir yere park edip inecek, bide gelecek ki ne görsün? arkasına sıfıra sıfır yanaşmış bir moron! yazarken bile lügatta nekadar hakaret içeren kelime varsa sarf etmemek için kendimi zor tutuyorum!
En basit daha geçen gün Allah'a şükür elim tutar ayağım tutar, çocuğumu eşimle beraber bebek arabasıyla dolaştırıyorum. Kaldırımdan ineceğim ama tam kaldırım bitimine bir anız araç bırakmış gitmiş! yola ineyim desen yol boyu araç park etmiş bir vaziyette bu nedir arkadaş? zarla zor kenardan köşeden geçtim. O bebek arabası eski olsaydı bak bakalım oraya park ediliyor mu edilmiyor mu diye imzayı kor geçerdim ya dua etsinler her yeri plastik!
Biraz ilerledim markete gireceğim ama market girişindeki bebek arabası yada engelli çıkış yerine adamlar tutmuş sergi koymuş indirimli ürün satıyor. Çıkış kapısına dayanıp camı vurup kasiyere eşek gibi kapıyı açtırdım ve arkasından azarı bastım tabi.

Bunlar sadece 15 dk içerisinde yaşadığım 2 hadiseden ibaret. Ben orada o kaldırımdan inmeden geri dönüp gidebilirim, belki o markete de girmez başka yerden alacağımı alabilirim ama ya engelli vatandaşlarımız? insan başına gelmeden bunların farkında olamıyor malesef. Hadi eskiden illa yaşaması gerekir görmesi gerekir derdik de şimdi her yerde bu vb reklamlar uyarılar vs var, biliçlendirme çabası gösteriliyor ama nerdeee onu farkedebilecek zihniyet.

Neyse yine uzayıp gidecek bir konu kısa kesmekte fayda var. Anlayan anlamıştır zaten...
 
Durumu göre iyi olan engelli vatandaşlarımız bir iki senedir bu araçlarla ilgileniyor.Getirten var mı bilmiyorum ama. burada kolayca ve ekonomik üretilebilir.Bu yazı daha çok girişimcilere, konuyla ilgili olanlara.
Konya daki sgms de bu tip araçlar yapsa keşke.
 
çok güzel çok beğendim. allahü teala engelli kardeşlerimin hepsine nasip etsin inşallah
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,906
Son üye
maniacrelax

Yeni konular

Geri
Üst