enerji analizörü bağlantı şeması?

çaylakelektrikçi

Paylaşımcı üye
Katılım
21 Şub 2016
Mesajlar
965
Puanları
106
Yaş
27
selamın Aleykum ustalarım.

kısa ve net anlatmak istiyorum.şöyle ki;
youtubeden enerji analizörü bağlantısını izledim.kafamda soru işaretleri oluştu.detaylı bilgiye ihtiyacım var.öğrenmek istiyorum çünkü bu işi.
1- analizörü klima santrali panosuna bağlayıp harcanan enerjiyi aylık olarak görmek istiyoruz.
nyy 3x25+16 kablo kompağa giriyor.kompak çıkışı santrali çalıştıran diğer elemanlara dağılıyor..
analizörü bağlarken akım trafosu kullanacağız.bu bağlantıyı nasıl yapacağız.kısaca anlatabilirmisiniz?
2-analizörde göreceğimiz akım değeri gerçek çekilen akımı yazar mı?yoksa çarpan değerli ile çarpıp oylemi bulacağız?
3-ayda ne kadar enerji harcamış bunu görmek için yine akım trafosu çarpanı ile çarpmak filan gerekli mi?
4-analizörden vazgeçtik diyelim.kombi sayaç bağlayacağız.bunu nasıl bağlayacağız peki.?
benim bildiğim 3 faz sayaca girer ve çıkar.kalın kablo sayaca nasıl girecek?yoksa kompaktan paralel kablomu çekeceğiz.?
Bu sorularıma yanıt verecek herkese minnettar kalırım:)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
yokmu beni aydınlatacak başka ustalarımız..sorularıma yanıt alamadım hala:::(
 
hocam sırasıyla değil karışık cevaplayacağım.Öncelikle 3 faza da birer akım trafosu monte ediceksiniz.Akım trafosunun değerini tesisinizin kurulu güç değerinden çıkardığınız formüle göre seçin.Sonrasında zaten analizörün kitapçığı gayet yeterli olacaktır.Akım trafolarının çıkışlarını ve kablo bağlantısı noktasından aldığınız gerilim çıkışlarını aynı dizilim sırasıyla ilgili yerlere girin.Sonrasında ayarlardan AT oranınızı gireceksiniz.İşlem tamamdır.Hat enerjiliyken bağlıyacaksanız eğer,bağlantı yapana kadar Atlerin çıkışlarını kısa devre edin ki çarpılmaktan kurtulun.
 
Enerji analizoru ve akim trafolarini seyyar bir panoda toplatip sipariş verdik.elektrikçi panoyu hazirlayip gönderdi..yani bir ay başka.cihazda 1 ay baska.cihazda ölçüm alabileceğiz.seyyar yani..biz şimdi bu panoyu TMS ye nasil baglicaz ustalar..TMS cikisndan uygun kesitteki kabloyu akim trafosuna mi gidicez.yani seri bağlantı mi olacak.?..
 
Panonuzda GİRİŞ / ÇIKIŞ yazan bağlantı noktaları olmalı.TMŞ nizden sökeceğiniz kablolar,bu panonun ÇIKIŞ yazan bağlantı yerlerine bağlanacak.TMŞ ile panonun GİRİŞ yazan kısmına ayrı kablo ile bağlantı kutulacak.Ölçüm yapmak için söktüğünüz tesisatta ters dönmeyi önlemek için,bağlantıları yaparken,bu hususu atlamamanız gerekir.
Kısaca : Panoya giriş-çıkış yapacaksınız.
 
Son düzenleme:
images.jpeg

Sadece örnek bir resim gönderiyorum, inceleyerek anlayabilirsiniz,eğer analizör özelliğinde akım trafosu oranı diye bir kısım varsa onu girip gerçek değeri okursunuz, yoksa akım trafosu oranıyla çarpıp gerçek değeri bulursunuz.Sececeginiz akım trafosu pano ana şalteri mesela 400A ise 400/5 olmalıdır, yani carpaniniz 80 demektir.
 
Panonuzda GİRİŞ / ÇIKIŞ yazan bağlantı noktaları olmalı.TMŞ nizden sökeceğiniz kablolar,bu panonun ÇIKIŞ yazan bağlantı yerlerine bağlanacak.TMŞ ile panonun GİRİŞ yazan kısmına ayrı kablo ile bağlantı kutulacak.Ölçüm yapmak için söktüğünüz tesisatta ters dönmeyi önlemek için,bağlantıları yaparken,bu hususu atlamamanız gerekir.
Kısaca : Panoya giriş-çıkış yapacaksınız.
Üstad bu akim trafosu sekonder uclarinin topraklama mevzusu tam olarak nedir.?.ben zaten analizör baglayacagim.sekonder uclari analizore gidecek.burada da topraklama gerekiyormu ki?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst