Ender3 V3 SE gelen değişik ses

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EMKsr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EMKsr

Üye
Neden böyle bir ses geliyor? Nozzle baskıya mı çarpıyor çarpıyorsa ne yapmam lazım?

Bu ürünle ilgili benzer şikayetlerin olduğunu Google da görebilirsiniz

https://www.bing.com/search?q=ender+3+v3+grinding+noise&FORM=R5FD

Özetle sonucun Türkçesi şöyle

Eksen hareketi sırasında sürtünme sesi veya sarsıntı, genellikle step motorun "adım atlaması" veya mekanik sıkışma anlamına gelir.

Öncelikle X ve Y ekseni kayışlarının gerginliğini ve hizalamasını kontrol edin.
Step motor sürücülerinin aşırı ısınmadığından ve tüm kablo bağlantılarının sağlam olduğundan emin olun.

Lineer rayları yağlayın ve düzgün hareketi engelleyecek herhangi bir kir veya yabancı madde olmadığını kontrol edin. Rayların parelelliğinin bozulması gibi bir durum var mı? kontrol edin.

Elinizle stepper motor üstüne dokunun, duyulan sesi, (fazlaca) titreşim olarak hissediyorsanız büyük ihtimalle step motorda adım atlaması oluşuyordur.

Ayrıca cihaz kapalı iken eksenleri elle hareket ettirerek motorları test edebilirsiniz; eğer hareket pürüzsüzse, sorun büyük olasılıkla mekanik değil, elektroniğe bağlıdır.

Bu durumda, yazılımı (firmware) yeniden yüklemeyi veya kontrol kartındaki motor akım ayarlarını (trimpot ile yapılır) azar azar arttırarak, adım atlamayı önlemeyi deneyin. Bir değişiklik olmuyorsa akım ayarlarını eski hale getirip mekanik, ray ve yataklardaki sorunları düzeltin.

İyi çalışmalar

Son düzenleme:
X ekseninin kayışı diğer ikisine göre biraz daha gevşek gibi diğer 2 sine göre birde yazılımını güncelleyememiştim mikro sd kart olmadığı için. önerilenlerde ilk ekranı güncelletiyor sonra firmware güncellemesini tavsiye ettiği için dokunmamıştım

Önce mekanik problemleri kontrol edin
Sonra Stepper Motor da "adım atlaması" var mı, ona bakın (bu ses ona benziyor).
Çok yavaş hareket ederken adım atlaması pek olmaz veya azalır.
Kontrol edin.

Şimdi baktım da kapalıyken eksenlerde pürüzsüz hareket ediyor. Baskı sırasında da çok az bir titreşim oluyor ama bu normal seviyede sanırım çünkü dediginiz gibi fazlaca hissedilmiyor.
Haftasonu bir yerden mikro sd kart bulup guncellemeyi deneyecegim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…