Encoder Nasıl Ölçülür?

İyi günler. Şöyle bir encoder'e sahibim:

Bu bir push encoder yani buton görevi de var. Kapağı açık olduğu için görseli böyle tabii ki. Her neyse ben bunun GND'sini button bacağını ve diğer bacaklarını nasıl saptayabilirim? Multimetrem var.

yan yana olan 3 uç zaten A - com - B dir. buzzer kademesi ile ölçebilirsin. bu arada A ve B ucu zaten encoder ı her iki yönede çevirsen sinyal verecektir. fakat ölçü aleti buzzer kademesi bu hıza yetişirmi bilmem. anlık bip sesi verebilir. A ve B saat yönü ve tersi için farklı fazlarda çalışır. aynı puls i üretir ama yön algılamak için faz sırası değişir. üzerine basınca çalışan buton için multimetre buzzer kademesi ile rahatça bulursun

tek tarafta duran 3 bacağın tam aksi yönündeki iki bacak ta buton uçları.

Encoder'i söktüm ancak PCB aşırı dandik olduğu için yolun birini elime alıyordum az kalsın. Sadece GND'yi bulabildim ancak o ikisi buton ise zaten diğer ikisi A ve B olmuş oluyor. Bu yüzden almayı düşündüğüm encoder uyacaktır ancak aklımda bir soru var.

Elimdeki encoderin pulse değeri ile takılı olanın pulse değeri farklı olursa ne gibi bir sorunla karşılaşırım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…