Encoder, Asenkron Motor ile Pozisyon Senkronizasyonu

kenansatir

Üye
Katılım
15 Ağu 2008
Mesajlar
67
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,

Bir binanın çatısında karşılıklı bulunan 2 adet hareketli çatının her birinde sağlı sollu olarak 2'şer bağımsız asenkron motor var. Bu motorlara bağlayacağımız encoder cihazları ile çatının karşılıklı olarak simetrik açılıp kapanmasını istiyorum. Sistem bir switch ile sabit hızda açlıp kapanacak. Son yaklaşma noktalarında en düşük hızda çalışmalı. PLC kullanmadan sistemi çözmek durumundayım.

Her bir motorda redüktör mevcut. Frekans inverörleri encoder girişli olacak sanırım. Mutlak ve artımlı encoder... hangisi seçilmeli? Hangi invertör kullanılmalı?

Bu sistem için acil yardımlarınızı bekliyorum.

Selam ve saygı ile...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
artırımlı encoder kullanabilirsin, fakat belirli bir konumdan sonraki yavaşlamayı yapman için konum bilgisini invertöre algılattırıp frekansın azalmasını sağlaman gerekir bunu da PIC yada PLC kullanarak yapman en kolay yöntem olur diğer türlü switchlerle de halledebilirsin ama zamanla sıkıntı çıkabilir.
 
Delta' nın PG-04 kartı takılabilen sürücüleri bu iş için uygun bence. Sürücülerden birinine gelen palsleri diğer sürücüye de yönlendirirseniz master-slave tarzı bir çalışma sağlamış olursunuz. Kolay gelsin.
 
Bu konuda phoenix ilede çalışabilirsin. Bende phoenixde buna benzer bir uygulama yaptım pozisyon ve hız kontrolü
 
seviye pistonları var yani sensörleri bunlardan 4 20 ma alarak sürücü ilede olur araya bir sinyal dönüştürücü koyrsın bu şekildede olur
 
Plc kullanmadıgın için ilerde pişman olmamak için şimdiden mümkün ise plc kullan..
 
inverter eğer çok girişli ise bunu yapabilirsin plc ye gerek yok
 
gerekli olan digital giriş ya da cıkışları role kullanarak yönlendirebilirsin.plc ye ihtiyac duymamıs olursun.plc ile tabiki daha esnek olabilirsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,235
Mesajlar
916,056
Kullanıcılar
450,034
Son üye
aaaahaha

Yeni konular

Geri
Üst