Elektronik kart tamiri nasıl yapılır

Anladım, Allah kolaylık versin...Başlangıçlar zordur her zaman, inş. kazandıkça temin edersiniz tüm cihaz ve ekipmanları. Hayırlı olsun kardeşim...
 
Hocam peki mikroelektronik pcb kartlar (cep telefonu,tablet vs.) kartlar için en uygun arıza takibi makinesi nedir sizce?
 
@moda216 yani bu işin temelinde yine bilgi yatıyor. Ne gerekiyor derken bu işler için değişik kullanılabilir cihazlar mevcut component tester lar elektroniğin her dalında iş yapan cihazlar ama telefoncular genelde ölçü aleti ve cic denilen bir test cihazı kullanıyorlar.. sanırım pek nerden ilerlemek istediğin konusunda şüphelerin var emin değil gibisin
 
Ben sadece bu konuya meraklı olduğum için bir kaç tane ticari ürünü de gündeme getirmiştim.

Geçenlerde bir arkadaş bana özel ileti atmış. O aralar da ben siteyi takip etmiyordum.

Sonradan öğrendim ki arkadaşa 4 kanallı kaliteli bir osiloskop fiyatı çekmişler. Gene de siz bilirsiniz ama bence çok pahalı o fiyata.

Bazılarının arıza tespit cihazı dediği kıvrım izleyen ("curve tracer") diyot, direnç, transistör, sığaç (kondansatör) gibi devre elemanlarının akım değiştikçe gerilimindeki değişmeyi gösterir.

Buna bir örnek NPN transistör akım gerilim grafiği.


Şimdi bunun bize ne faydası var. Öncelikle bu analog devre tasarımı yapan mühendisler için oldukça faydalı bir araçtır.

Kart tamirinde nasıl kullanabiliriz diye düşünebilirsiniz.

Zaten temel devre elemanlarının akım gerilim grafikleri bellidir. Arızalı bir devre elemanının akım gerilim grafiğine baktığınızda sağlam olanla aynı olmayacaktır. Böylelikle arızalı devre elemanları tespit edilebilir.

Konuyla ilgili bu iletiyi inceleyebilirsiniz.

Size ilginç bir bilgi de vereyim.

Elimde akım ölçer,gerilim ölçer, ayarlanabilir güç kaynağı ve bir tane de direnç olsun bu kıvrım izleyenin yaptığını yaparım diye düşünüyorum.
 
Valla erdem kardesimin ne demek istediğini hiç anlamadim.
 
Yani diyelim ki size bir tane transistör verdiler.

Önünüze de bir tane ayarlı güç kaynağı, akım ölçer ("amper metre"), gerilim ölçer ("volt metre") koydular. İstediğiniz kadar da direnç alabileceğinizi söylediler.

Burada dikkatinizi çekmek istediğim husus öyle diyot kademesinde ölçüm filan da yok. Bu ölçüm aletlerinin analog olduğunu düşünelim.

Sonra da dediler ki : "Otur şurada çayını iç. Eğer usta isen bize de bu aletlerle bu elemanın bozuk olup olmadığını söyle"
 
ben de pfl3600 kullanıyorum. gayet başarılı bir ürün. herhangi bir kartın verilerini kaydederek de kayıttan karşılaştırma imkanı veriyor. bilgisayara bağlıolarak çalışıyor.
 
ben de pfl3600 kullanıyorum. gayet başarılı bir ürün. herhangi bir kartın verilerini kaydederek de kayıttan karşılaştırma imkanı veriyor. bilgisayara bağlıolarak çalışıyor.
arkadaşım bupfl3600 nasıl bir şey internette hiç bir bilgi bulamadım, alt marka üst marka nerede satılır sitesi????
 
PFL760 yazacaktım. nasıl becerdiysem 3600 olmuş.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…