DC 12V Beslemeli 4'lü Power LED Devresi

Katılım
18 Kas 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba arkadaşlar, elimdeki bir ürün içerisinden aşağıda ki pcb çıkıyor. Bu elektronik kartın üzerinde ki entegrenin kodu üzerinde yazılı olmadığından bozuk kartın tamirini yapamıyorum. Benimde aklıma benzer bir devre kurmak ve mevcut kartın devresini incelemek geldi. İnternette yaptığım araştırmada Step Up/Step Down adında bazı terimler buldum. Mekatronik öğrencisiyim elektronik bilgim var ama bir elektronikci gibi değil. Sizlere sorum resimdekine benzer bir devre kurmak isteseydim 8 bacaklı bu entegre yerine ne kullanabilirdim? Ayrıca Power ledlerin kaç watt ? kaç volt ? olduğunu nasıl öğrenebilirim? veya görselde kullanılan devrenin bir adı var mı ?

led_devresi.jpeg


Üzeri mavi boyalı yerler aynı kart üzerinde başka bir parçayı çalıştırmak için. Kafa karıştırmaması için kapattım.
 
birincisi bizim kafamız karışmaz egerki senin sakladıgın bir şey yoksa . ikincisi biz sadece kendi çapımızda bildigimiz konularda bilgi paylaşımı yaparız. üçüncüsü de hiç birimiz falcı yada büyücü degiliz.

diyeceksin ki şu elime geçen parça şöyle böyle özellikleri vardı şu markalı cihazdan çıktı vs. sonra bozuldu şimdi tamir etmek istiyorum .bizde gerekli bilgimizi sana kanalize edip sorunun çözümüne yardımcı olmaya çalışacagız. sonra diyorlarki bir yardım istedim kimse yardımcı olmadı . bilgi paylaştıkça çogalır. ben yalnız buradaki forumu kullanıyorum demekki bir özelligi var.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,481
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst