Elektroniğe Sıfırdann Başladım. Yardım ve Tavsiyelerinizi Bekliyorum

Arkadaşlar belki haddim degil ama yazmadan edemedim.Aşkların en güzeli elektronigi uzaktan sevmek.Birinci sınıf ögrencisi çok fazla teoriye daldımı işin içinden çıkamaz, bogulur ve pes eder.Elbette teoriyi ögrenmekte gerekir ancak işi zevkli kılan birşeyleri kendinizin yaparak çalıştıgını görmeniz,ondan sonra zaten bu nasıl oluyor diye düşünmeye başlar ve teorisinide anlamaya çalışırsınız.
Kulakları çınlasın bir hocamız mühendis "hata yapmasını bilendir" derdi.Yani burdan anlayacagımız kalfada inşaat yapar,ustada makina yapar,mühendis ise aynı makinayı optimize ederek en iyi ve en uygun hale getirir.İşte bu anlatmaya çalıştıgım felsefe dogrultusunda ögrenci bence iki tane ledi alıp yakıp söndürmeyle başlamalı,bu transistörlerlede yapılabilinir,microişlemcilerlede yapılabilinir.Nasıl yapılırsa yapılsın kullandıgı malzemelerin çalışma mantıklarını inceleyerek kademe kademe kendini ilerletirsin.Bütün mesele insanın merakının olması ve ögrenme azmi.İşte bu azmi öldürmemek için işin pratiginden başlayarak(çok fazla teori ile bogulmadan) birşeyleri yapmaya başlamakta fayda var diye düşünüyorum.
Okullarda hocalar sagolsun çok fazla teoriye boguyorlar.
Benim şahsi tavsiyem,temel kompenentlerin çalışma mantıklarını(transistör,direnç,kondansatör,mosfet,triac vs) youtubeden açıp dinleyin,ölçme aletleri nasıl kullanılır onu ögrenin,bir tane programlama dili ögrenin(mümkünse C) ondansonra elektronigin merhabası olan Blink Led uygulaması yapın.Devamı kendiliginden gelecektir diye düşünüyorum.
C programlama dili ile ilgili youtubede oldukca fazla kaynak var.Herşeyin başı merak ve azim.
Kolay gelsin,yolunuz açık olsun.
 
Benim öğrencilik yıllarımda okulda aldığımız pratik ve teorik eğitimlere ilaveten tabi o zamanlar internet yoktu kitapçıları gezer elektronikle ilgili gördüğüm her kitabı özellikle içerisinde uygulama devreleri olan satın alır, temin edebildiğim malzemelerle kitaptaki uygulamaları yapardım. Yaptığım devre çalıştığımda çok mutlu olurdum. Öyle öyle merak ilerledi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,307
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst