Elektroniğe merhaba

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mizan571
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mizan571

Üye
Merhaba arkadaşlar,
Kalıp imalatı, enjeksiyon ve metal işleme alanlarında çalışan teknik biriyim. Zaman zaman elektrik ve PLC işleriyle de uğraşmam gerektiğinde doğal olarak Google’a başvuruyorum; genellikle de buraya yönlendirildim aşinayım.
Yaptığım işi severim fakat günün sonunda şunu fark etmeye başladım: Ürettiğim şeyler sonuçta çalışmayan, düşünmeyen metal yığınları. Zihin yok, kontrol yok, karar mekanizması yok. Bu farkındalık beni elektroniğe yöneltti.
Hidrolik ve pnömatik devreler, teknik resim okuma ve sistem mantığı konusunda altyapım var. Ancak elektronik tarafına girince işin rengi biraz değişti. YouTube’da eğitim veren birinden 5.000 TL’lik bir mikroelektronik kursu satın aldım. Bunun yanında MEGEP PDF’lerini indirdim, breadboard ve multimetre aldım. “Dokunmadan olmaz” diyerek işe giriştim.
Açıkçası elektronik beni biraz korkuttu. Bobin, diyot, filtre gibi temel konuları çalıştım, ezberledim de diyebilirim. Ama yine de ilerlerken zorlandığımı fark ettim. Hayatın temposu, çocuklar, iş derken eski öğrenme kabiliyetimi sorgular oldum.
Bu arada platformun kapanma ihtimaline bakarken kapanmadığını görmek sevindirici oldu ve ben de üye oldum.
Hem kendimi tanıtmak hem de niyetimi paylaşmak istedim.
Herkese selamlar, hayırlı olsun.

Teşekkürler, engel famox sistem makinalarla çalışıyoruz. Elektronik öğrenmek üzerine, tavsiyeleriniz varsa. Kişisel tecrübeler okumak isterim.

Hoşgördük Kocaeli gebze, breadbord üzerinde LED yakıyorum eski bir adaptöre DC DC entegre bağladım basit bir güç kaynağı oldu. Evimde gömme bir dolabı çalışma alanı yaptım. 10 k pot buton vs en azından çocuklarımın ilgi alanına elektroniği yerleştirebilirsem amacıma ulaşmış olacağım. Ve tabi ki chatgpt asistanım var. Sürekli sohbet halindeyiz bu ne nasıl olur. Şu bir gerçektir bilgi insana insandan geçer. Okumak biryere kadar.

güzel insan, ilkokulunuzu hatırlıyor musunuz? önce tahtadakileri yazarak, taklid ederek bir şeyler öğrenmiştik. kaç sefer kötü çizdiğinizi hatırlayın. başlarken her şey zordur. basit şeyleri taklid ederek başlayın. youtubede zibilyon tane video var. benzerini yapmaya çalışın. bazı videolarda yaptıklarınız olmayacak. çünkü gerçekten yalan olan videolarda var. dert etmeyin, başarısızlıklar, başarıya giden en sağlam adımlardır. acele etmeyin. yavaş yavaş her şeyi öğrenemeyeceksiniz ama bir çok şeyi öğreneceksiniz. kimse herşeyi bilemez. çünkü yelpaze çok geniş. bir de yapay zekaya fazla güvenmeyin.
bu arada ben pek iyi bir örnek olmayabilirim ama emekli olduktan sonra elektronik tamircisi oldum. ben hala kendime elektronikçiyim demiyorum. yani öğrenmenin yaşı yok yeter ki siz isteyin ve araştırın.
canınız sıkılırsa edison 2 diye bir program/oyun var, led yakarsınız, motor çalıştırırsınız. basit devreler yaparsınız. eğlenceli ve öğreticidir. aradım ama bulamadım epey eski bir şeydi 5-10 yıl öncesinde kaldı sanırım.

Var olun, tavsiyelerinizi uygulayacağım, emeklilik sonrası elektronik, benim şuan iş sonrası elektronik bir an önce mesai bitsin ve gün boyu biriktirdiğim külliyatı uygulamaya geçeyim istiyorum. Evde çalışan süpürgeyi yedek PC ve tost makinasını bozdum. Şuan bozuklar elbette :) gün geldiğinde tamir olacaklardır umarım. İnternet her konuda derya Hem bir merhaba demek hemde sitede bir girdi olması hasebiyle yazdım. Herkese sıhhatli huzurlu bir yıl diliyorum saygılar

Var olun, tavsiyelerinizi uygulayacağım, emeklilik sonrası elektronik, benim şuan iş sonrası elektronik bir an önce mesai bitsin ve gün boyu biriktirdiğim külliyatı uygulamaya geçeyim istiyorum. Evde çalışan süpürgeyi yedek PC ve tost makinasını bozdum. Şuan bozuklar elbette :) gün geldiğinde tamir olacaklardır umarım. İnternet her konuda derya Hem bir merhaba demek hemde sitede bir girdi olması hasebiyle yazdım. Herkese sıhhatli huzurlu bir yıl diliyorum saygılar
bozmaktan, bozuk aletlerden sakın korkma. bozulanı parçalayıp tamir etmeye çalış. hem pratiğin gelişir hem de nasıl çalıştığını öğrenirsin.
küçük bir anı. yıllar önce hatchery de çalışırken. artemia tanklarının suyunu ısıtmak için akvaryum rezitansları kullanırdık ve her yıl en az 7-8 tane bozulurdu. fransız müdürüm at çöpe derdi. ben atmazdan önce atölyeye götürür parçalardım, nasıl çalıştığını öğrenmek ve tamir edilebilir mi diye. çalışma mantığını öğrendikten sonra bir mekanik sistem geliştirdim ve 2 yıl boyunca hiç bir rezitans bozulmadı. fransadan bize fax geldi rezitanslar neden bozulmuyor diye. eric durumu anlattı, benim sistem geliştirdiğimi söyledi. biraz kızmışlar çünkü o yıllarda güzel ülkem o rezitansları fransadan ithal etmek zorundaydı. deniz süpürgelerimiz bozuluyordu, tamiri mümkün değil ve yenisi yok getiremiyorduk. sanırım 10. denememde çalışan bir tane yaptım ve ödül olarak 14 tane daha yapmam istendi.
yani öğrenmenin, bozmanın, bozulanı tamir etmeye çalışmanın sınırı yok. teori iyidir ama pratik teoriyi ikiye katlar.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri