Elektrikli Termosifon Kireç Temizliği Sonrası Bulanık Su

Anarşik

Üye
Katılım
4 Tem 2020
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
24
Demirdöküm marka 65 litre elektrikli termosifon kullanmaktayım. Su çok geç ısındığından ve sesli çalışmaya başladığından dolayı içini açıp temizleyeme karar vermiştim. İçini açtığımda 1 kova dolusu kireçle karşılaştım ve rezistansın etrafı da kireçle yoğun şekilde kaplanmıştı. Rezistansta kireç sökücü gibi kimyasallar kullanılmaması gerektiğini bildiğim için sirkeyle ve sünger yardımıyla biraz temizleyip temiz suya tuttuktan ve termosifonun da içini elimle temizledikten sonra montajını yaptım ve çalıştırdım. Sorunsuz şekilde ısıtıyor artık. Ses de kesildi ama bu sefer de musluklarda sıcak su tarafını açtığımda su çok bulanık akıyor. Rengi yoğun şekilde beyaz. 1 haftadır bu şekilde ve düzelmedi. Sebebi ne olabilir acaba? Bu arada soğuk su tarafında böyle bir bulanıklık problemi yok, temizlikten önce sıcak su tarafında da yoktu.
 
Aynı olay kettle gibi aletlerde de oluyor. İçi temiz olduğundan kireç yapışacak yer bulamıyor ve çıkışa geliyor. Belli bir müddet kullandıktan sonra ince bir katman kireç oluşuyor ve diğer kireçleri tutmaya başlıyor ve su berraklaşıyor. Yani suyun beyaz akması sizin için iyi bir durum. Su berraklaştıkça içindeki kireç oluşumu artacaktır.
 
Demek ki güzel temizlik yapmışız :) içinden çıkanları görmeliydiniz büyük bir çöp kovasının yarısını dolduracak kadar çamur gibi kireç çıktı. İlk açılışta patlar tarzda her yere saçıldı suyu boşaltmış olmamıza rağmen.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst