Elektrikli su motoru devre bağlantısı hakkında yardım.

Tssaddar

Üye
Arkadaşlar merhaba, elimde 220V ile çalışan bir su motoru var, bu cihaz ilk zamanlarda çok basınçlı su veriyordu, suya düştü ve tamire gönderdik, sonrasında çalıştı ama eskisi kadar yüksek performansı yok, iç aksamında herhangibir sorun görünmüyor, ama kondansatör kutusunu açınca bu şekil bir bağlantı yapıldığını gördüm, topraklama bağlı değil, bu bağlantı şekli doğru mudur sizce ve performans düşüklüğü neden olabilir.

Ekli dosyalar

• IMG_20250624_170159.webp
    IMG_20250624_170159.webp
    275.2 KB · Görüntüleme: 25
Sorunun motor sargılarında değil,..
Motor pompa akuplemi, kayış kasnakmı.
Kayış kasnak ise, kaydöner durur, debi ve basınç kaybeder..
ış gerginliği gevşemiş olabilir.
Kayış ve kasnak aşınmıştır, kayış kasnağın tabanına oturuyor ve devir kaçırıyordur.
Pompa bölümündekı fan kanatları aşınmış olabilir..
Saeımda söküldüğünde pompa kapağındakı conta kalın koyulmuş ise, su, kanatlarda

Kayışı yok hocam, düz su motoru, hortumu suya atıyorum bahçe suluyorum, pompa fanı normal görünüyor, aşınma belirtisi yok, kondansatör kaynaklı bir sorun olabilir mi, düzgün voltaj verememeyle alakalı.

Kayışı yok hocam, düz su motoru, hortumu suya atıyorum bahçe suluyorum, pompa fanı normal görünüyor, aşınma belirtisi yok, kondansatör kaynaklı bir sorun olabilir mi, düzgün voltaj verememeyle alakalı.
Pompalarda basıncı motor devri ile fanın çapı etkiler.
Suya düşünce sargısı değişti mi?
Örneğin 4 kutuplu olarak sarıldıysa deviri yarıya düşer.
Birde devir yönünü kontrol edin. Pompa üzerinde ok ile aynı yönde dönmeli.

Son düzenleme:
bir fotoğraftan kahve falı çözümlemesi istenmiş.
Fallık bir durum yok hocam, çıkan kablolar, giren kablolar belli, bağlantı şekli doğru mudur bunu öğrenmek istiyorum sadece. motor 1faz 220v düz su pompa motoru,

Ekli dosyalar

• IMG_20250625_112123.webp
    IMG_20250625_112123.webp
    343.2 KB · Görüntüleme: 14
Fallık bir durum yok hocam, çıkan kablolar, giren kablolar belli, bağlantı şekli doğru mudur bunu öğrenmek istiyorum sadece. motor 1faz 220v düz su pompa motoru,

sarımdan gelmiş bi motorun kablo renklerine bakarak bağlantının doğru veya yanlış olduğunu söylemek kahve falına girer.

Pompanın fanıda değişik.
Bu Regenatif pompaların çalışma şeklini anlamıyorum. Debiside azmış zaten.
Bu tip pompalarda boşluk çok az olmalı. Aşındıysa çiğner durur suyu.
Kanatları spiral şeklinde pompa zannetmiştim.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri