Elektrikli doğalgaz ocak arızası

kedik777

Üye
Merhabalar, evdeki ocağın ateşleme trafosunu (manyeto) değiştirdim, 3 adet çakmak buji değiştirdim ancak ocağın bujisinin kendi kafasına göre çalışmasını düzeltmeyi başaramadım ve kibrit ile ateş yaksam bile ocak ateşi elimi butondan çektiğimde sönüyor. Ocağın 4ünden 1i elektrikli, onda Herhangi bir çalışma sorunu yok o yüzden elektronik sel arıza değildir diye düşündüm. Herhangi bir öneriniz var mı acaba? 3 doğalgaz ocağın Termokupl larını değiştirince fayda eder mi bilemedim açıkçası, boş yere malzemeye para harcamak istemedim. Veya ocak butonlarının etrafındaki siyah kare kutucuklar (kontrol kalemiyle baktığımda elektrik geçişi gözüküyor). Ocağı ve ocak musluğunun içini wd-40 ile de temizledim, ocakta çok pas vardı ki bazı yerler temizlenmedi bile maalesef. Şimdiden teşekkürler :)

1000100296.webp1000100297.webp1000100298.webp1000100299.webp

Ocağın bujisi kafasına göre zaman zaman çakıyor ise birinci sorun gaz musluklarının altındaki anahtarlar kirlenmiş içine sıvı girmiştir. Yada mekanik yayı kırılmış çürümüş bundan dolayı zaman zaman kontak verip çakmak ateşleyebilir.

İkinci konu yanan gözde termokupl iletimi geçmezse musluğu bırakınca alev yine sönecektir.

Düşük ihtimal de musluk içinde termokupl un bağlandığı yerde bobin olacak. Oralarda temassızlık pas çürüme var olabilir. Yada paslanma nedeniyle mekanizma sıkışmış olabilir. Sizde musluk çevresinde epeyce paslanma var. Bobin ve ucundaki pimi kontrol edin.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri