Elektrikli Bisiklet İçin Kondansatör?

medvet

Üye
Katılım
2 May 2015
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
49
İyi Günler.
http://elektriklibisiklet.org/pages/capasitor.php Linkte elektrikli bisikletlerin motor sürücü girişine 100 volt - 7000 mikrofarad ve üstü kondansatör bağlandığında;
hem bir şarj ile gidilen mesafenin uzayacağı hem de ilave tork elde edileceği yazılmış.
Bir arkadaşım da bunu denediğini ve iddia edilen sonuçları gördüğünü söyleyince ben de denemeye karar verdim. Abartılı bir sonuç olmasa da ilk kalkışta daha seri kalkması benim için yeterli.
Elektrikli bisikletim 800 watt dc fırçasız motora, 48 volt 20 amper akü grubuna ve anlık maxsimum 27 amper çekebilen bir motor sürücüye sahip.
Bulunduğum şehirde elektronikçilerde yüksek kapasitanslı kondansatör bulamadığımdan ilk önce 2100 mikrofarad 63 volt 5 adet kondansatör alıp birbirlerine paralel bağlayarak akü ile motor sürücü arasına paralel bağladım. Hemen hemen hiç fark hissedemedim.
Sonrasında başka bir elektronikçiden 63 volt 10bin mikrofaradlık 2 kondansatör daha bulup bunları da önce birbirlerine paralel bağlayıp daha sonra da diğer grupla birleştirdim. Bu birleştirme akülerin paralel bağlanma mantığına göre düşünürsek mikrofarad değerleri eşit olmadığından yanlış mıdır, yoksa kondansatörde akü gibi düşünmeyip farklı kapasitanslar paralel bağlanabilir mi?
İkinci sorum; kondansatörlerden sonra mopedin ilk kalkışında bir miktar serileşme olmasına rağmen benim beklentime göre çok yetersiz. Daha etkili bir sonuç almak için fiyatı makul 2 faradlık kondansatörler var ancak yukarıda özelliklerini verdiğim motor veya motor sürücüye zarar verir mi?
Bilgilendirirseniz memnun olurum.
 
Kullandığın kablo bağlantıları gayet kalın olmalı ayrıca 2x10000 yerine 20x1000 daha iyidir. Daha yüksek akım verebilir yani. Ayrıca kondanstör kalitesi de önemli. Kalite endişen varsa fazla fazla paralel bağlanmalı. Menzil artmaz lakin kalkış iyileşir
 
Teşekkür ederim, kullanabileceğim en yüksek kapasitans kondansatör hakkında bilginiz var mı?
 
Kondansatörlerin maksimum şarzlı akü gerilminin üstünde olması yeterli. Bataryanız 72 volt ise kondansatör 100 voltluk olmalı. 48 volt için 63 volt yeter. İstediğiniz kadar kondansatör bağlayabilirsiniz sorun çıkmaz ama bir yerden sonra gereksizdir.

Düzeltme :
Ek bilgi, farklı kapasitelerin paralal bağlantısında sorun çıkmaz.
 
teşekkürler. 48 volt 800 wattlık 27 amper max veren sürücü motor kombinasyonu için kaç faraddan sonrası gereksizdir?
 
Biraz geç oldu ama başka kimsede yazmamış. Bilmiyorum ama güç kaynaklarında amper başına 1000 mikrofarat kullanılıyor. Elektrikli bisikletler 30 amper civarı maksimum akım olduğundan 30.000 mikrofarat yeterli gelebilir. İsterseniz deneyerek yükseltirsiniz. Linkte tanesi 40 lira 2 tanesi 44.000 mikrofarat olur. 63 voltluk farad seviyesinde kondansatör varmıdır bilmiyorum. Seri paralel karışık bağlayarak oluşturulabilir ama seri bağlantılarda sorun çıkabilir. Deneyin sonuçlarını paylaşırsanız bizde yararlanırız.
http://www.direnc.net/22000UF63V-EBAT35X120,PR-17488.html
 
48v 20 amper akü grubu lityum mu? yoksa kurşun asitmi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst