Elektrikli Araçlar Serisi 1. Giriş Videosu

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
Elektrikli Araçlar Serisi 1. Giriş Videosu
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir seri video çekmeyi planlıyorum kısmet olursa. Yüksek lisans tez konum olan Sürücü Tasarımı üzerinde yaptığım araştırmalar sonucu elde ettiğim bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.
Belki bir elektrikli otomobil inceleyemeyeceğiz ama aynı mantıkla çalışan ve parçalarını daha kolay bulabileceğimiz elektrikli bisikletler üzerinden ilerleyeceğiz.
Bir elektrikli taşıyıcı bu bisiklet, scooter, kamyon, araba vs vs ne olursa olsun hepsinin temel mantığı ve bileşenleri aynıdır. Aksesuarlar ve kullanılan parçaların dayanma gücü, boyutları değişir.
Geleceğin teknolojisi gibi görünen elektrikli taşıtlara ilginiz varsa paylaşılan bilgiler mutlaka işinize yarayacaktır diye düşünüyorum.
Sağlıcakla kalın, takipte kalın.
*********************
Not: Yeni yüklenen videolardan haberdar olmak için, sayfadaki alarm işaretini seçili hale getirin. Yoksa bilgi mesajları gelmeyecektir.


 
Merhaba @elektrofizikci, mevcut arabaların hibrit bir elektrikliye dönüştürülmesi mümkün mü? Daha önce DMA (Derindere Motorlu Araçlar) bu konuda çalışma yapmıştı fakat sanırım maliyetten dolayı zamanında LPG dönüşümündeki talep gibi bir talep olmadı. Ya da arz olmadı. Bugün büyük şehirler için 50-60 km menzilli bir hidrit yakıttan büyük bir tasarruf demek. Orjinal hibrit arabaların satış fiyatına bakınca maalesef değecek gibi durmuyor. Yine de meraklısına böyle bir çalışma yapmak mümkün mü?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst