Evde Kumtel elektrikli ısıtıcı var.Düğme ışıksız(anahtar)zamanla eriyor.Yeni düğme led ışıklı takmak istiyorum.Aldım fakat düğme ışık bağlantısı nasıl öğrenmek istiyorum.Daha önce iki ışıksız anahtar bağladım çalıştı fakat ben ışıklı anahtarı ve kablolarını soruyorum.Cevap şemalı yazarsanız sevinirim. Teşekkür Ederim!
Evde Kumtel elektrikli ısıtıcı var.Düğme ışıksız(anahtar)zamanla eriyor.Yeni düğme led ışıklı takmak istiyorum.Aldım fakat düğme ışık bağlantısı nasıl öğrenmek istiyorum.Daha önce iki ışıksız anahtar bağladım çalıştı fakat ben ışıklı anahtarı ve kablolarını soruyorum.Cevap şemalı yazarsanız sevinirim. Teşekkür Ederim!Ekli dosyayı görüntüle 120635
Sadece ışıklı düğmede altı uc var.Dördü ısıtıcı rezistans için ikisi altta ışık için fakat ışıklı iki ucada mı nötr kablo girecek burası bilinmiyor!?Şemada kontrol edilecek alıcı nötr mü?
Yan yana 2 tane eklenmiş anahtar gibi kabullenin.
Orta gri bacak faz. Dış gri bacak rezistansa giden kablo. Sarı bacak nötr.
Diğer anahtar da aynı şekilde orta gri bacak faz , dış gri bacak ikinci rezistans, sarı bacaklar nötr olacak
Evde Kumtel elektrikli ısıtıcı var.Düğme ışıksız(anahtar)zamanla eriyor.Yeni düğme led ışıklı takmak istiyorum.Aldım fakat düğme ışık bağlantısı nasıl öğrenmek istiyorum.Daha önce iki ışıksız anahtar bağladım çalıştı fakat ben ışıklı anahtarı ve kablolarını soruyorum.Cevap şemalı yazarsanız sevinirim. Teşekkür Ederim!Ekli dosyayı görüntüle 120635
Videoyu izledim anladım.Isıtıcıda 4 kablo düğmeye geliyor var düğmede altı uc var.İki kablo ortaya çevirme ile eklesem olabilir mi?Dört kablo yeterli olur mu?
Not:Bunda ışık ucları resimli beyaz.
Videoyu izledim anladım.Isıtıcıda 4 kablo düğmeye geliyor var düğmede altı uc var.İki kablo ortaya çevirme ile eklesem olabilir mi?Dört kablo yeterli olur mu?
Not:Bunda ışık ucları resimli beyaz. Ekli dosyayı görüntüle 120644
Olur, olur. Şöyle olur.
Orta bacaklar faz ortak bağlanacak , nötr iki bacağa da ortak bağlanacak rezistans-1 , rezistans-2 ayrı ayrı bağlanacak.
Bağlantı şekli çok basit.
Anahtardaki 2 sarı bacağa nötr bağlantısı yapın.
ANahtardaki 2 orta bacağı birleştirin faz bağlayın.
Resimde bize en yakın bacakların bir tanesine tek rezistans, diğerine öteki rezistansa giden bağlantı olacak.
Bu kadar basit.
Olur, olur. Şöyle olur.
Orta bacaklar faz ortak bağlanacak , nötr iki bacağa da ortak bağlanacak rezistans-1 , rezistans-2 ayrı ayrı bağlanacak.
Bağlantı şekli çok basit.