Elektrik Zammı Güneş Enerjisini Zorunlu Kıldı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AG Mehmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AG Mehmet

Profesyonel Üye
Malüm, bugün elektriğe %25 zam geldi.

Eğer evinizin balkonu güneye bakıyorsa şanslısınız demektir.

Çatıya montajla ve apartman izni ile uğraşmadan, balkonu kullanabilirsiniz,

Yalnız, caddeye bakan balkonunuz varsa, belediye tarafonda problem olabilir,
Dediğim gibi biraz şanslı olmak lazım.

Balkon_Solar1.webp

Eğer Ankarada oturuyorsanız Yaz ayları için eğim, 50 derece
Kış ayları için de 20 dereceye kadar ayarlanabilen bir montaj tekniüi kullanırsanız, en iyi sonuzu elde edebilirsiniz.

Üstelik kış aylarında daha dik durduğu için kar temizleme derdi olmaz ve balkonda olduğu için temizlenek kolaydır.

https://www.lidl.de/p/tronic-balkonkraftwerk-860-wp-800-w-topcon-tbkt-800-a1/p100387526

Ayrıca yaz aylarında klima kullanmayı düşünürseni böyle bir uygulama var:

Solar Panel ile Klima:
https://signaturesolar.com/eg4-r32-solar-powered-12k-btu-mini-split-kit/

Aancak menleketimizde varmı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Belediye tarafı doğru sıkıntı çıkar. Ayrıca herkesin balkon büyüklüğü resimdeki kadar değil maalesef. Güneş paneli boyutlarını gormeye calistim bi veriye ulaşamadım.

Belediye tarafı doğru sıkıntı çıkar. Ayrıca herkesin balkon büyüklüğü resimdeki kadar değil
İlginize teşekkürler
Bizim Belediye ilgili şöyle bir sprun olmuştu,apartman ın caddeye bakan tarafında bir değişikliğe izin verilmiyor demişlerdi, özelliikle güneş panelini sormadık.

Bu mutfak balkonuymuş. yani çok büyük değil.
Yani çatıya koymaktan ucuz ve kolaydır diye düşündüm.
Önemli olan yer var mı? ve bununla alınabilecek güç?.

İlginize teşekkürler
Bizim Belediye ilgili şöyle bir sprun olmuştu,apartman ın caddeye bakan tarafında bir değişikliğe izin verilmiyor demişlerdi, özelliikle güneş panelini sormadık.

Bu mutfak balkonuymuş. yani çok büyük değil.
Yani çatıya koymaktan ucuz ve kolaydır diye düşündüm.
Önemli olan yer var mı? ve bununla alınabilecek güç?.
Benim balkon yuvarlqtilmis rakamlarla 1.5 X 2.5 resimdekinden kucuk maalesef

Balkon sefası:

Balkon_Solar33.webp
Avrupanın güneşi yok ama panel çok satılıyor,

Forumlara bakıyorumr, bu işle ilgili konuşulan konular içinde invertör"lü klimalar var.
DC ile panelden beslenme konuşuluyor Çevrim kayıplatını en aza indirmek için

Ayrıca, tavsiye edilen
400Watt panellerden 2 tane tavsiye ediliyor 4 tane kullanırsanız çok iyi diyorlar .

Bence en güzel olanı Adana için, kesin çözüm, klima, güneş oldukça çalışır, batarya grubuna gerek yok, maliyetin yarısı aküye gidiyor. .

Son düzenleme:
Belediyenin balkonlardaki hiçbir tadilata müdahale ettiğine şahit olmadım buralarda. Örneğin balkon kapatma, kış bahçesi, açılır kapanır sistemler, klima dış ünitelerinin bina dış yüzeyine montaji vs..
Problem daha çok huysuz komşulardan çıkar. Bir şikayete bakar iptali. Bina dış görünümünü degistirmek Kat Mülkiyet Kanununa muhalefet olduğundan yandı gülüm keten helva. Yanan keten helva bizim paneller ve diğer donanımlar olduğundan epeyce yakacaktır. 🙂
Bu işi yapacak olanların ya bireysel olarak tüm komşulardan onay almasını ya da genel kurulda tüm apartmanda isteyen herkesin kullanabilmesi için 4/5 oy ile karar alinmasinin sağlamasini önemle hatırlatırım.
Üstelik bu oran genel kurula katılan sayısı degil hisse pay oranıdır.

Belediyenin balkonlardaki hiçbir tadilata müdahale ettiğine şahit olmadım buralarda. Örneğin balkon kapatma, kış bahçesi, açılır kapanır sistemler, klima dış ünitelerinin bina dış yüzeyine montaji vs..
Problem daha çok huysuz komşulardan çıkar. Bir şikayete bakar iptali. Bina dış görünümünü degistirmek Kat Mülkiyet Kanununa muhalefet olduğundan yandı gülüm keten helva. Yanan keten helva bizim paneller ve diğer donanımlar olduğundan epeyce yakacaktır. 🙂
Bu işi yapacak olanların ya bireysel olarak tüm komşulardan onay almasını ya da genel kurulda tüm apartmanda isteyen herkesin kullanabilmesi için 4/5 oy ile karar alinmasinin sağlamasini önemle hatırlatırım.
Üstelik bu oran genel kurula katılan sayısı degil hisse pay oranıdır.
Haklısınız,
Ama işi doğru yapıyotsanız, kimseyi rahatsız etmeden yapıyorsanız, zaten, kurallara uymuş olursunuz,

Oun için yılmamak lazım, yeterki şartlarınız (Yön ve Bütçe) uygun olsun.

Belediye tarafı doğru sıkıntı çıkar. Ayrıca herkesin balkon büyüklüğü resimdeki kadar değil maalesef. Güneş paneli boyutlarını gormeye calistim bi veriye ulaşamadım

Belediye tarafı doğru sıkıntı çıkar. Ayrıca herkesin balkon büyüklüğü resimdeki kadar değil maalesef. Güneş paneli boyutlarını gormeye calistim bi veriye ulaşamadım.
piyasada en çok kullanılan şuan 550-600 watt olanlar, 30kg ve 1,15mx2,35m boyutları

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,265
Son üye
Raynd41

Yeni konular

Geri