Elektrik tesislerinde topraklama

İsa Hocanın bu çalışması EMO eğitim notu olarak ta basıldı diye biliyorum. Önemli bir kaynaktır, teşekkürler.
Dolaylı dokunma korumasının varlığı, güvenilirliğinin periyodik kontrollerle doğrulanması gerekir.

https://www.uzmandelili.com/2023/11/periyodik-kontrollerde-onemli-konular.html
adresinde, periyodik kontrol hizmeti alacakları aydınlatmayı amaçlayan önemli detaylara değinilmiştir. Aşağıdaki alıntı linkten kopyalandı. İlgilenenler okumalı.

"Tesisin birincil panosunda tesis edilen bir toroidal cihaz doğrulamayı sağlayabilir ama açması halinde, tüm enerjinin kesilmesine hazırlıklı olunmalıdır.

Birleşik Krallık (UK) elektrik kodlarında, şebeke tipine göre spesifik olarak ölçme sonucunda beklenebilecek çevrim empedans değerleri şöyle verilmektedir. TT | 11 ohm; TN-S | 0,8 ohm; TNC-S | 0,3 ohm. Ülkemizde de -dağıtım şebekesinde kullanıldığından- yaygın olan TT sisteminde, toprak ve nötr iletkenleri arasında metalik bağlantı olmadığından beklenen çevrim empedansı daha büyüktür. TT sistemde, büyük empedans yolu --> küçük hata akımı --> uzun açma süresi --> ek koruma tedbiri --> RCD şeklinde sonuçlanmaktadır."​

Forum istatistikleri

Konular
133,413
Kullanıcılar
459,376
Son üye
Arif Hüseyin Onduk
Geri