elektrik motorunu jenaratöre çevirme

tezcan kardeşim yaptığın jeneratörler motordan dönmemi yoksa sıfırdanmı kaç kw lık bu konularla hobi mahiyetinde uğraşıyorum bilgi vrirsen sevinirim teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadasım motordan dönme ben 30kw asenkron motordan yaptım motorlar 1400 d/dak uc baglantısını 4'lü paralel yapıyorsun yaklasık buda sana 22 amper bir cıkıs veriyor yani 11 kw bir motoru rahatlıkla calıstıra biliyorsun klemens baglantısını yıldız yapıyorsun yıldız köprüsünden netürü temin ediyorsun cıkıs uclarınada 40 kwar kondastör baglıyorsun enerjiyi alıyorsun daha ayrıntılı bilgi istersen motor uc baglantısını cizebilirim k.gelsin.unutmadan motordan motora degisiyor.
 
oluşan emk nın yuönuyle ilgili değilmi motor yada generatör çalışma.bu da uyarma sargılarına verilen gerilim bir öncekine göre yer değiştirlirse makine karaklter değiştirir diye hatırlıyoırum
 



Sayın tezcan elimde 1000w lık asenkron gamak motor var dediğin yöntemle yaklaşık 500 w alabilirmiyim bağlantısını verirsen sevinirim teşekkürler.
şu bağlantı şemasını verebilirmisin bir denemede bewn yapmak istiyrum şimdiden teşekkürler
 
dc makinalar kolaylıkla jeneratör(dinamo) haline getirilebilir,fakat ac asenkron motorları jeneratöre çevirmek o kadar kolay değil,motor mili dış tahrikle senkron devirin üzerine çıkarılmalıdır,ancak bu şekilde olur.Bazı basit ucuz benzinli jeneratörlerde olduğu gibi..
 



Çizimlerinizi burada yayınlayabilirseniz daha faydalı olur zannımca.

Ayrıyeten 4'lü paralel bağlantıyı biraz açabilirmisiniz?
 
 
Arkadaşlar 3 faz 1400 devir 7,5 kw.11kw elektirik motorlarının pancar lombardin gibi motorlara takılarak elektirik ürettiklerini gördüm.hatta birini ödünç alarak kırsalda kaynak yapmak için kullandım 50 hz kesinlikle tutmuyor 11 kw motor tahminim 5 kw ancak verebiliyor yıldız bağlı ve matara tipi dediğimiz kondansatörlerden 5 tane vardı üzerinde acıl kullanım için olabilir istikrar istersen olmuyor selamlar..
 
yapımı basit ama tecrube ıster gobek mılıne torna ıle alınarak aralarında bosluklar bırakılarak mıknatıslar yerlestırıp üretec olarak kulanılabılıyor ama ugrasmayın derım bunu yapmıs kısıler var pm alatanatör bunların yapılısı hep böyle netten arastırabılırsınız pm altarnatör dıye yapımınıda gösteren vıdeolar var.
 
Tahrik amaçlı kullandığım bir asenkron motoru, sistem harekete geçtikten sonra jeneratöre dönüştürmek gibi bir amacım var... Sonuçta 2/3 değil 1/3 oranında bile olsa, bir geri dönüş enerjisi elde edebileceğim...
Bunu yapmak için motorun sincap kafesine Kalıcı Mıknatıs (Permanent Magnet) yerleştirip öyle mi kullanmalıyım (devrini nominalin üzerine çıkartarak)? Yoksa bilezikli, uyartımlı bir endüvi mi kullanmalıyım?..
Ayrıca, endüvi sargıları nasıl olmalı?.. Fikri olanların tasarım için yardımcı olmasını rica ediyorum...
Bağlantı şemaları ve sair detaylar paylaşılırsa forum için faydalı olacaktır...
Teşekkürler...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…