Elektrik Makinaları ve Kumanda dersi ISIS'te istenen bazı devreler.

furkanl

Üye
Katılım
3 Ara 2012
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
30
s.a


yardımınıza ihtiyacım var. hoca proteus tan ödev verdi finale ekleme yapacağını söyledi. sıkıntılı olan derslerimden. proteusu da en son lise 2 de kullanmıştım pratik yapmayınca unuttum. Programı kullanıyorum kullanmasına da aşağıda verdiğim devrelerle ilgili bilgi lazım çizime.


şu devreleri proteusta çizmem lazım. internette falan arattım dc motorsuz olanları çıktı yaptıktan sonra farkettim dc motor olduğunu. internet kaynağı bile olsa yardımcı olursanız sevinirim ben bulamadım.


1 .
tNfVGHV.jpg





2 .
1JAwYTM.jpg





3 .
HrgjaZM.jpg





4 .
nJeUWHi.jpg



çizerkende aşağıda paylaştığım fotoğraflardaki sayısal değerlerden yararlanın dedi.
nasıl yapacağımı vs. söylerseniz çok memnun olurum.




LmfaM8X.png







ppKR5sj.jpg
 
ISIS Programında diyor bulmak için:DIODE
tristor bulmak için:THYRISTOR
bobin bulmak için:coil
220VAC için: alternator
yaz sonra bunları yukarıdaki devreye göre birleştir...Yap artık bunu da yaza mühendis ünvanı alacaksın....Senden çok şey bekleyecekler...
 
saolun nasıl çağırıldıklarını biliyorum da uğraşayım biraz . bu arada m.y.o okuyorum mühendislik durumu yok :) 2. ve son sınıfım.
Teşekkürler cevap için.
 
Abiler biraz daha yardım lazım. Malzemeleri çağırmakla bitecek bir iş gibi değil.
 
isis ten anlayan beyler bir el atın size zahmet.
 
Hocam sen MYO mezunu olacaksın, ve şu basit ödevi yapamıyorsun? Sonuçta bi diploma alıcaksın ve bi yere iş başvurusunda bulunduğunda senden bişeyler yapmanı bekleyecekler. O zaman ne yapmayı planlıyosun anlayabilmiş değilim. Her neyse ScreenShot upload ediyorum. Orda yukarıda yarım doğrultulmuş akım var köprü diyotla DC motor dönüyor. Aşağıda ise direkt olarak alternatore bağlı dc motor dönmüyor. Aynısını çizip simule edebilirsin. Eğer tam doğrultulmuş akıma yakın bi akım istersen elindeki değerler göre capacitör belirleyip filtreleyebilirsin.
YARIM DOĞRULTUCU.jpg
 
Son düzenleme:
abi ben myo mezunu olacam da o kadar yerde staj yaptım hiç birinde proteus a ihtiyaç duymadım. pano tasarımı okudum ben. cofaso programına ağırlık vermiştik. myo da pano tasarımı bölümünün devamı olmadığı için kontrol otomasyona gittim. ve bitsin de memur olayım diye bakıyorum. myo yu gözünde büyütme, inan öğrencilerinin çoğu birçok şeyden bihaber. kişi kendini geliştirmedikten sonra isterse mühendis olsun. yalan yok bende okul ödevleri ve dersleri haricinde açıp bir kere bakmadım bu programlara. Araya 3-4 sene girince de haliyle azıcık var olan pratik bilgim de kalmadı.Zayıf olan bir dersimin ödevi final notuna puan olarak eklenecek olduğundan sizlerden yardım istedim. Ayrıca benim ödevimdeki çizimlerde köprü diyotlu doğrultucu devresi yokki?
İlginize teşekkürler.
 
Hem madem bu bilinmemesi anormal karşılanan bir şey 122 kişi bakmış ne olur yani birisi açık açık yazsa idi?
 
154 görüntüleme elde var 0
son 2 gün.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst