Elektrik mühendisliği'ne dönmeli mi?

ciran

Üye
Katılım
5 Eyl 2007
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar,

Yaklaşık dört yıl Elektrik Mühendisliği firmasında çalıştıktan sonra askerlik dönüşü bir Telekominikasyon firmasında işe başladım, son 3 yıldır da telekom işi ile uğraşıyorum. Ancak ilk günden beri bu işten keyif almadım, şimdi yine bir Elektrik Mühendisliği firmasından iş teklifi var, dönüp dönmeme konusunda terddüt yaşıyorum, bu konuda fikir verebilecek olan var mı?

Saygılar
 
Bir mühendislik firması, proje+taahüt işleri, daha önce de yaptığım işler. Burada köreldiğimi hissediyorum o nedenle ayrılmayı düşünüyorum.
 
Öncelikle ne yapacağına veya hangi iş üzerinde uzmanlaşacağına karar vermelisin.Sonuçta projeci de olsan , şantiyecide olsan , Bakım mühendisi de olsan uzmanlaşman gerekir.Uzmanlaşmak içinde hergün severek gittin iş ve kendini geliştirmen lazım.
 
telekominikasyon firmasında rf veya transmisyon bölümlerinde çalıştıysan bırakma, saha elemanı olarak çalışıyorsan bırak, saha çalışmaları bitmek üzere.
 
Şu anda elektrik piyasası nasıl diye merak ediyorum aslında, mühendis ücretleri çalışma şartları ne durumda, bu konuları da paylaşabilir misiniz?
 
3-4 yıl öncesi ile aynı..:)
 
Elektrik piyasası sürekli olarak gelişiyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ülkemizin enerji ihtiyacı %50 oranında artacağı tahmin ediliyor. Haliyle enerji izleme-yönetme konusu şu anda popüler. Rekabetçi yapıda artık her firma mutlaka enerji maliyet muhasebesi yapmak zorunda.
 
gel bekleriz şu dönem kendini geliştirdin geliştirdin biraz uzaklaştınmı dönmesi zor oluyor günden güne
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,732
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst