Elektrik geldiğinde kaçak akım rolesi atıyor

bilisimwap

Üye
Katılım
4 May 2015
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
46
Konum
istanbul
Merhabalar,
Pano tarafında oag 300mA yazan daire girişi tarafında'da 30mA yazan kaçak akım rolesi var bina 4 senelik 4 senedir elektrikler kesilip geldiğinde ya pano tarafındaki yada daire tarafındaki kaçak akım rolesi atıyor bazende hiç atmıyor.

Geçen dikkatimi çekti kaçak akım roleleri bağlantı şemalarını inceledim tüm şemalarda faz nötr hep üstten girmiş alttan çıkmış bizde bağlı olan kaçak akım rolelerinde alttan girip üstten çıkmış kaçak akım rolesi sağlam gibi faz olan yere parmağımı dokundurdum parmakta biri dokunmuş gibi bir his oldu kaçak akım rolesi attı :)

Ben pano tarafındakini değilde daire tarafındakini değiştirdim n yazan yerlere nötr bağlandı üstten girip alttan daire tesisatına dağılacak şekilde yaptım pano tarafındanda belli aralıklarla elektriği kestim açtım ikiside atmadı elektrikler kesilmesini de bekleyeceğiz artık bakalım yine atacakmı.

Sormak istediğim kaçak akım rolesi alttan veya üstten girmesi farkedermi eğer farkederse müteahhidin elektrikçisini çok kötü anacağım 4 senedir binaya geçtiğimizden beri bu sorun var
Teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Farketmez yine çalışır ama kural olarak üstten girer alttan çıkacak şekilde bağlanır. Gecikmeli tip kaçak akım takarsanız sorununuz çözülür.
Görevini yapıyor olmaması gerektiği gibi test ettim parmağımı faz olana dokundurduğumda attı ama elektrikler kesilip geldiğinde atmasının sebebi acaba alttan girip üstten çıkması olabilirmi onu merak ettim.
 
Görevini yapıyor olmaması gerektiği gibi test ettim parmağımı faz olana dokundurduğumda attı ama elektrikler kesilip geldiğinde atmasının sebebi acaba alttan girip üstten çıkması olabilirmi onu merak ettim.

Dediğim gibi onunla alakası yok anlık pik akımları elektrik kesilip verdiğinde oluşur ve süreklilik göstermez. Ani tip kaçak akımlarda bu sorun her zaman oluşur, forumda bu konunun benzeri yüzlerce mesaj var. Gecikmeli açan tip le değişin sorun çözülür.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst